ÚJ LABORRAL GAZDAGODIK A LEŐWEY KLÁRA GIMNÁZIUM

2014. szeptember 18.

PÁVA ZSOLT POLGÁRMESTER RÉSZVÉTELÉVEL KERÜLT SOR A LEŐWEY KLÁRA GIMNÁZIUM TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁSFEJLESZTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ LABORATÓRIUM ÁTADÁSÁRA

Páva Zsolt polgármester az iskola diákjai és tanárai részvételével avatta fel a természettudományos oktatás fejlesztéséhez kapcsolódóan a Leőwey Klára Gimnázium új labor helyiségét. A pályázati forrásból megvalósuló oktatásfejlesztéssel párhuzamosan, a város által biztosított forrásból zajló iskola-felújításnak köszönhetően a Leőwey Klára Gimnázium hírnevéhez méltó infrastruktúrával várja a diákokat.

Páva Zsolt polgármester az ünnepségen hangsúlyozta:
Határozott célom, hogy a fiatalok Pécsett maradjanak, hiszen ők a jövő. Nem véletlenül költöttünk milliárdokat a pécsi iskolák és óvodák felújítására. Ez ma egy újabb lépcső ebben a programban, amelyet a következő években is folytatni akarunk. Számítok a pécsi fiatalokra! Ezért fogjuk folytatni az Önindító Programot, amellyel segítjük a fiatal pécsi vállalkozók piacra jutását. Ezért fogom már jövő januártól kibővíteni a Polgármesteri Ösztöndíj Programot, mert azt látom, több támogatásra van szüksége a tehetséges pécsi fiataloknak. Ezért fogunk a következő 5 évben a városi cégek gyakornoki programjain keresztül 1000 fiatalnak munkát biztosítani a pécsi cégekben és megadni azt a lehetőséget, hogy később is Pécsett kamatoztathassák a tudásukat.

A városvezető kiemelte: a 311 611 447 forintból, 100 %-os támogatással megvalósuló projekt keretén belül nemcsak a labor fizikai felújítására, bővítésére került sor, hanem egy 3D-s képi világot megjeleníteni képes digitális labor is kialakításra került. Pécs városa 3 ütemben közel 400 millió forintot biztosít az intézmény felújítására, ennek első lépéseként került sor az „A” épület, azaz a főépület homlokzati nyílászáróinak cseréje, az épület teljes homlokzati hőszigetelése, valamint az épületszárny tetőszerkezetének javítására. Az ősz folyamán a második ütem keretében kerül sor díszterem felújítására, míg a harmadik ütemnek köszönhetően 2015-ben valósulhat meg a „B” és a „C” épületszárny felújítása.

Zalay Szabolcs iskolaigazgató elmondta: a mostani felújításoknak köszönhetően az intézmény az ország egyik legmodernebb természettudományokhoz kapcsolódó oktatási infrastruktúrájával rendelkezik, és a hozzá kapcsolódó színvonalas oktatási tevékenység eredményeképpen a Leőwey Klára Gimnázium továbbra is Pécs, a Dél-Dunántúl, valamint Magyarország kiemelkedő oktatási bázisa maradhat.

További híreink

Legfrissebb galériák