Folyamatban van az Uránvárosi Rendelő kialakítása

2020. április 3.

Az ütemterveknek megfelelően halad az Uránvárosi Rendelőintézet kialakítása.

A pályázatban egy jelenleg használaton kívüli épületben kívánjuk elhelyezni a rendelőket, a hatályos jogszabályok és előírásoknak megfelelő kialakítással. Az ingatlan a Pécs 582/13 hrsz-ú belterületi ingatlan, a Kőrösi Csoma Sándor utca 1/1. szám alatt. A felépítmény 2 szintes, megközelíthetősége gyalogosan, tehergépjárművel, személygépkocsival egyaránt biztosított. Meglévő állapotban, déli oldalon az iroda épület a földszinten lábakon áll, mely alá garázssor épült, így szerkezetileg a garázsok és az iroda épülete függetlenek egymástól. Az érintett garázsok megvásárlásra kerültek, majd telekalakítási eljárással egy helyrajzi számra kerültek.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata az épületben kívánja elhelyezni 3 gyermek háziorvos rendelőt (3 fős asszisztenssel) és 11 védőnői szolgálatot, akik részben a gyermekorvosok mellett dolgoznak. Az épületen továbbá az alapvető külső és belső korszerűsítéseket, energetikai fejlesztéseket, komplex akadálymentesítést valósul meg. A tervezéskor a tervezőnek az akadálymentesítés mellett kiemelt figyelmet szükséges fordítania az idősek és a gyermekek épületen belüli zökkenőmentes közlekedésére.

Az épület teljeskörű belső felújítása valósul meg, mely megfelel a kor igényeinek, hatályos jogszabályoknak, balesetvédelemnek és az átköltöztetendő orvosi rendelők teljeskörű működésének. A háziorvosi és gyermekorvosi praxisok helyiségeinek kialakítása mellett a közös használatú helyiségek – folyosó, vizesblokkok, wc, raktárak - kialakítása is megtörténik a projektben. A helyiségek kialakításánál a falburkolatok, falfestés, padló burkolatok is teljes körű felújításon esnek át. A teljes épület fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése, a teljes vezetékhálózat felülvizsgálata/ korszerűsítése is megvalósulhat a projektnek köszönhetően.