Megkezdte működését az új civil szolgáltató központ Pécsett

2012. október 17.

A „Balokány-Pepita” címet viselő pályázatot 2011 novemberében nyújtotta be a Tett-hely Ifjúsági Egyesület és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a DDOP-3.1.3/F kódszámú, „Regionális civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése” elnevezésű konstrukcióra.

A Közreműködő Szervezet 2012. április 23-án értesítette a pályázókat a pozitív támogatói döntésről. A pályázat megvalósításának összköltsége bruttó 42 778 947 forint, és mivel a projekt támogatási intenzitása 95%-os, a bruttó 40 640 000 Ft-os támogatás mellett a konzorciumnak mindössze bruttó 2 138 947 saját forrást kell biztosítania a megvalósításhoz.

A pályázatnak köszönhetően felújítják a Balokány-liget központi épületét, az egykori Pepitát. Az épület alsó szintjén egy 90 m2-es közösségi tér, olvasó-, információs és fogyasztói tér, büfé, raktár, mellékhelyiségek, öltöző és gépészeti terem kap helyet. A felső szinten, a galérián 2 db irodát és egy tárgyalót alakítanak ki civil szervezetek számára, és mindehhez egy 100 m2-es tetőterasz is készül.

2012. október 1-jére elkészültek az épület kiviteli tervei. Az építési munkálatok 2013 első negyedévében, a kivitelezési közbeszerzést lefolytatását követően indulhatnak meg. Az épület felújítása, átalakítása, korszerűsítése előreláthatólag fél évet vesz majd igénybe. Az épület elkészülésével nem csupán a civil egyesületek találnak majd új otthonra, hanem az EKF-városrész is új ékkővel gazdagodik.

A szolgáltatói központ már 2012 októberében megkezdte működését, igaz, egyelőre ideiglenes helyszínen, a Balokány közvetlen szomszédságban, a Zsolnay Vilmos út 21. szám alatt. Az ott működő különböző egyesületek – minden nap 13 és 17 óra között - az alábbi szolgáltatásokkal várják a betérőket: biotermelés, felnőttképzés, zöldoktatás, klasszikus irodai szolgáltatások, pénzügyi tanácsadás, életvezetés, zöld könyvtár, zöld szolgáltatóház, és pénzügyi, illetve kommunikációs és média-tanácsadás.

A 2012 októberében ideiglenes helyszínen megnyitott civil szolgáltató központ célja az, hogy segítséget nyújtson a városlakóknak, valamint hogy szolgáltatásai segítségével minél szélesebb partneri hálózatot építsen ki.

A szolgáltatói központ programjairól, tevékenységéről bővebben az alábbi elérhetőségeken tájékozódhatnak:

Honlap:
www.balokany.hu
Facebook:
http://www.facebook.com/balokany

További híreink

Legfrissebb galériák