Jabil Circuit Magyarország Kft. pécsi telephelyének kialakítása

2012. október 1.

Az 1966-ban az Egyesült Államokban alapított elektronikai termékek gyártásával foglalkozó Jabil 2000-ben egy zöldmezős beruházás keretein belül nyitotta meg első magyarországi telephelyét Tiszaújvárosban, majd 2003-ban Szombathelyen hozta létre a termékek szervízelésével foglalkozó gyáregységét.

A Jabil Circuit Magyarország Szerződéses Gyártó Kft. 2011 év végén döntött úgy, hogy jelenlegi piaci tendenciáknak és a vevői kihívásoknak megfelelően tovább növeli magyarországi kapacitásait.  A Jabil az Önkormányzat városfejlesztési társaságát, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-t bízta meg a DDOP-1.1.1/E-11-2011-0002 azonosítószámú pályázat elkészítésével. A Társaság a pályázatot 2011 decemberében nyújtotta be a Dél- Dunántúli Operatív Program keretén belül meghirdetetett „Ipartelepítés” tárgyú felhívására, melynek támogatásáról 2012. júniusában hozott döntést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, melyet követően a projekt Támogatási Szerződése 2012. szeptemberében került aláírásra.

A projekt elszámolható összköltsége 423 686 126 Ft, melyből a támogatás a projekt 50%-át, azaz 211 843 063 forintot tesz ki.

A pályázatban vállalt 400 új munkahely mielőbbi megteremtése érdekében a Jabil Circuit Magyarország Szerződéses Gyártó Kft. már 2011 decemberében megkezdte a Pécsi Ipari Park, Vállalkozói Falu elnevezésű csarnokainak, a szervízszolgáltatás igényeinek megfelelő átalakítását, mely munkával 2012. január 30-án végzett is.

Az Ipartelepítés című pályázati felhívás célkitűzéseinek eléréséhez, azaz a régió jövedelemtermelő képességének növekedéséhez és jelentős számú új munkahelyteremtésen keresztül a foglalkoztatási helyzet javulásához a Jabil Kft. a projekt megvalósításával nagymértékben hozzájárult.

A pécsi telephely beindításával a Jabil Kft. a 400 új munkahelyet létrehozta, és a pályázati kötelezettségvállalásnak megfelelően azt minimum a projekt fenntartás időszak végéig, azaz 5 évig fenn is fogja tartani.

A piaci tendenciák alakulásától függően a későbbiekben a pécsi telephelyen további létszámbővítésre kerülhet sor.

További híreink

Legfrissebb galériák