NAGYSZABÁSÚ ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE FELÚJÍTÁSI PROGRAM KERETÉBEN ÚJUL MEG A VÁROSKÖZPONTI ÓVODA BORNEMISSZA UTCAI ÓVODÁJA ÉS BÖLCSÖDÉJE

2016. december 23.

ALÁÍRTÁK A VÁROSKÖZPONTI ÓVODA BORNEMISSZA GERGELY UTCAI TAGÓVODÁJA ÉS A MANDULA BÖLCSŐDE FELÚJÍTÁSA CÍMŰ TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT.

Bognár László képviselő, a Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke közölte, hogy Pécs városa 2016-ban indította el nagyszabású óvoda és bölcsőde fejlesztési programját, melynek keretében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. összesen 10 pályázatot nyújtott be 14 feladatellátási hely felújítása érdekében, melyek közül minden fejlesztési elképzelés támogatási döntésben részesült.

Bognár László tájékoztatása szerint a nagyszabású óvoda és bölcsődefelújítási program megvalósítására, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-6.2.1-15 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívása nyújt lehetőséget. A programba bevont intézményeket úgy választották ki, hogy minden városrészt egyenlően érintsen a fejlesztés, ennek érdekében került be a Mecsekoldaltól, Belvárostól és az Egyetemvárostól egyenlő távolságra lévő Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai Tagóvodája és a Mandula Bölcsőde.

Az intézmény felújításával kapcsolatos pályázatot a Pécsi Városfejlesztési NZrt. 2016. április 24-én nyújtotta be. A TOP-6.2.1-15-PC1-2016-00003 kódszámú bruttó 270 343 721 forintból, 100%-os támogatásintenzitással megvalósuló projekt Támogatási Szerződésének aláírására 2016 szeptember 26-án került sor. Annak érdekében, hogy a munkálatok minél hamarabb megkezdődhessenek Pécs nyáron megindította az intézmény felújítására vonatkozó kiviteli közebszerzési eljárást, melynek eredményeképpen 2016. október 10-én sor kerülhetett a munkaterület átadására a város és a nyertes vállalkozó, a Cserkúti Generál Kft. között.

Mind az óvoda, mind a bölcsőde összes nyílászárója cserére kerül, csakúgy, mint a tető a cserépfedés. Az óvodai részen a fejlesztést követően a csoportszobák, öltözők és mosdók belső burkolata megújul. Az intézményben a korábban 11 m² nagyságú fejlesztő szoba 24 m²-re történő bővítésé, valamint egy 60 m²-es tornaszoba, illetve egy orvosi szoba is kialakításra kerül a projekt keretében. Az akadálymentesítési feltételek biztosítása érdekében az alábbi helyiségek kerülnek kialakításra akadálymentesen: bejárat, új akadálymenetes mosdó, öltözők, csoportszobák, iroda és szülői fogadó, orvosi és elkülönítő, fejlesztő szoba.

A Bölcsödében az átadó és fürdető helyiségek burkolata cserére kerül, valamint hasonlóan a felső szinten található óvodához itt is egy új 60 m²-es tornaszoba kerül újonnan kialakításra. A tornaszoba mellett kialakításra kerül egy fejlesztő és szülői fogadó helyiség, alkotó szoba és iroda helyiségek.

A 2017 nyarára elkészülő óvoda és bölcsőde mind a szülők, mind a gyerekek igényeit kielégíti majd.

További híreink

Legfrissebb galériák