ÓVODAFELÚJÍTÁS PÉCS-VASASON A NAGYSZABÁSÚ ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE FELÚJÍTÁSI PROGRAM KERETÉBEN

2016. december 16.

ALÁÍRTÁK A KELETI VÁROSRÉSZI ÓVODA VASASI TAGÓVODÁJA FELÚJÍTÁSA CÍMŰ TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT.

137 501 000 forintot fordít Pécs a Keleti Városrészi Óvoda Vasasi Tagóvodájának felújítására – közölte Huba Csaba képviselő.

A városrész önkormányzati képviselőjének tájékoztatása szerint Pécs városa 2016-ban indította el nagyszabású óvoda és bölcsőde fejlesztési programját, melynek keretében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. összesen 10 pályázatot nyújtott be 14 feladatellátási hely felújítása érdekében, melyek közül minden fejlesztési elképzelés támogatási döntésben részesült.

A nagyszabású óvoda és bölcsődefelújítási program megvalósítására, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-6.2.1-15 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívása nyújt lehetőséget. A programba bevont intézményeket úgy választották ki, hogy minden városrészt egyenlően érintsen a fejlesztés, ennek érdekében került be a vasasi intézmény is.

Az intézmény felújításával kapcsolatos pályázatot a Pécsi Városfejlesztési NZrt. 2016. május 13-án nyújtotta be. A TOP-6.2.1-15-PC1-2016-00006 kódszámú bruttó 137 501 000 forintból, 100%-os támogatásintenzitással megvalósuló projekt Támogatási Szerződésének aláírására 2016 szeptember 26-án került sor. Annak érdekében, hogy a munkálatok minél hamarabb megkezdődhessenek Pécs nyáron megindította az intézmény felújítására vonatkozó kiviteli közebszerzési eljárást, melynek eredményeképpen 2016. november 4-én sor kerülhetett a munkaterület átadására a város és a nyertes vállalkozó, a B Build és Trade Kft. között.

Huba Csaba elmondta: a fejlesztés részeként az óvoda összes nyílászárója cserére kerül, a homlokzatra 15 cm hőszigetelés kerül elhelyezésre, valamint a tető palafedése helyett cserépfedés kerül felhelyezésre. A fejlesztést eredményeképpen a csoportszobák, öltözők és mosdók belső burkolata megújul. Az intézmény a fejlesztésnek köszönhetően 175 m²-es tornaszobával, fejlesztő és orvosi szobával bővül. Az akadálymentesítési feltételek biztosítása érdekében az alábbi helyiségek kerülnek kialakításra akadálymentesen: bejárat, új akadálymenetes mosdó, és szülői fogadó, orvosi és elkülönítő, fejlesztő szoba. Az épület szintek közötti akadálymentes közlekedést beépített lift segíti majd. A 2017 nyarára elkészülő óvoda mind a szülők, mind a gyerekek igényeit kielégíti majd.

A vasasi óvoda felújítása miatt a gyerekek egy korábban megszüntetett óvoda épületében kaptak helyet. Az ingatlan megfelelő állapotának eléréséhez itt is komoly beruházások zajlottak több mint 20 millió forintból. Az épületet a tervek szerint hasznosítani fogja a város egyéb célokra.

Az önkormányzat tervei szerint a hirdi óvoda felújítása is megvalósul, szintén fejlesztési forrásokból jövő évben, s a somogyi óvodában is történtek már részleges korszerűsítési munkálatok.

További híreink

Legfrissebb galériák