EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM PÉCSETT: ÚJ RENDELŐINTÉZETTEL GAZDAGODIK KERTVÁROS

2017. január 30.

ALÁÍRTÁK A KERTVÁROSI RENDELŐ KIALAKÍTÁSÁT CÉLZÓ PÁLYÁZATOK TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT.

Közel 255 millió forintot költ a város a kertvárosi rendelő kialakítására. Csizi Péter országgyűlési képviselő közleménye.

„Régi stratégiai tervünk egy kertvárosi rendelőintézet létrehozása, biztosítva ezzel Pécs legnépesebb városrészének kifogástalan egészségügyi ellátását. A városi célt a kertvárosiak megkérdezésével lezajlott konzultáció eredménye is megerősítette. A cél teljesítése érdekében Pécs városvezetése felkérte a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-t, hogy térképezze fel a pályázati lehetőségeket a rendelő kialakítása érdekében.

A városfejlesztési társaság a volt PÉTÁV épület rendelővé történő fejlesztése kapcsán 2 db pályázatot nyújtott be. Az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” felhívásra, „Kertvárosi rendelő kialakítása” címmel nyújtotta be, a TOP-6.6.1-15-PC1-2016-00001 kódszámon regisztrált pályázatot, melyre a Közreműködő Szervezet, 100%-os támogatásintenzitás mellett bruttó 123 258 103 Ft támogatást biztosított. Az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” felhívásra „Kertvárosi rendelő energetikai korszerűsítése” címmel nyújtotta be a TOP-6.5.1-15-PC1-2016-00003 kódszámú projektjavaslatot, melyre 100%-os támogatás mellett, összesen bruttó 131 096 000 Ft összeget nyert el.

A TOP-6.5.1-15 PC1-2016-00003 „Kertvárosi rendelő energetikai korszerűsítése” pályázat keretében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a teljes épület energetikai korszerűsítését kívánja megvalósítani, melyhez szükséges, valamennyi, nem nyílászárónak minősülő épülethatároló szerkezetet, a összes külső nyílászárót cserélni, a fűtést, a használati meleg vízellátást és a belső világításokat korszerűsíteni. Napkollektorok és napelemek telepítésének lehetőségét a tervező feladata vizsgálni. A projektnek köszönhetően sor kerül az épület külső hőszigetelésére, a lámpatestek energiatakarékos kialakítására is.

A TOP-6.6.1-15-PC1-2016-00001 a „Kertvárosi rendelő kialakítása” projekt során Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata az épületben, a jelenleg egymástól eltérő helyen működő 6 darab háziorvosi (gyermek, felnőtt) rendelőt és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek (váróterem, vizesblokk, gyerek játszósarok) elhelyezését kívánja megvalósítani.

A két pályázatnak köszönhetően az új rendelőintézet felújított földszintjén kap helyet 2 db gyermekorvosi rendelő, 4 darab háziorvosi rendelő, a hozzájuk kapcsolódó szociális helyiségekkel, valamint anyatej átvevővel és váróval. Az első emeleten belgyógyászati, nőgyógyászati, kardiológiai, ultrahang és szemészeti rendelő kerül elhelyezésre, valamint szintén ezen a szinten építik ki a masszázs, fizioterápia szobákat és a védőnői helyiségeket.

Az új rendelőintézet az előírásoknak megfelelően akadálymentes kialakítást kap, melynek egyik fő eleme a lift, mellyel az épület minden szintje elérhető.

A pályázat kapcsán Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata jogerős építési engedéllyel rendelkezésik, jelenleg a kivitelezési közbeszerzés előkészítése folyik. A rendelők átadására 2018 tavaszán kerülhet sor.

A városvezetés bízik benne, hogy a rendelőintézet nagy mértekben hozzájárul a kertvárosi lakosok egészségvédelméhez.”

Csizi Péter országgyűlési képviselő

További híreink

Legfrissebb galériák