LEZÁRULT A PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVÉNEK ELKÉSZÍTÉST CÉLZÓ PROJEKT

2020. február 17.

2019 év elején lezárult a 24 602 440 forint összköltségből megvalósult TOP-6.4.1-15-PC1-2016-00006 kódszámú projekt melynek keretében elkészült Pécs Megyei Jogú Város Fenntartható Városi Mobilitás terve, 0,7 kilométer kerékpáros kijelölés a belvárosban.

A pályázat megvalósítása kiemeleten fontos lépés volt Pécs város folyamatban lévő közlekedésfejlesztési projektjeinek előkészítésében. A projekt keretében elkészült fenntartható városi mobilitási tervet a szaknyelv SUMP-nak nevez. A dokumentum megléte feltétele volt a további kerékpáros és egyéb közlekedési projektek elkészítésének.

A projekt keretében a Munkácsy Mihály utca teljes hosszában megtörténhetett a kerékpáros kijelöléssel kapcsolatos útfestés és táblázás.

A belvárosi utcák beépítettségük miatt alapvetően nem alkalmasak új, fizikailag elválasztott kerékpárutak kialakítására, azonban Pécs vezetése kiemelten fontosnak tartotta, hogy kijelölésre kerüljön egy a Király utcát teljes egészében elkerülő kerékpáros közlekedési folyosó, melynek révén a gyalogosok és kerékpárosok biztonságosabban közlekedhetnek.

A közeljövőben megvalósul a kerékpárhálózat további bővítése is.

További híreink

Legfrissebb galériák