HÚSVÉT UTÁN FOLYTATÓDIK FERENCESEK UTCÁJA FELÚJÍTÁSA

2020. április 8.

Húsvét után folytatódhat a 2020. március 27-én ideiglenesen leállított, TOP-6.3.2-16-PC1-2017-00001 kódszámú, Zöld Kapu című pályázatból fedezett Ferencesek utcája térburkolatát és zöldállományát fejlesztő kivitelezés.

Március végén a munkálatokat végző Szedibau Építőipari Kft. a megrendelő Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen úgy határozott, hogy a Magyarország Kormánya által a 40/2020 (III.11.) számú rendeletben rögzített, a koronavírus járvány terjedésének megállítása kapcsán kihirdetett veszélyhelyzetben a kivitelezést ideiglenesen felfüggeszti. A munkálatok leállításakor a felek rögzítették, hogy a kivitelezés kockázatmentes és biztonságos folytatása mindkét fél célja.

A célok elérése érdekében a Szedibau Építőipari Kft. a munkavégzés felfüggesztése óta eltelt időszakban azon dolgozott - tekintettel arra, hogy az önkormányzatnak, mint megrendelőnek kiemelt érdeke fűződik a tárgyi munka mihamarabbi befejezéséhez -, hogy megszervezze a munka folytatásához szükséges erőforrásokat, illetőleg a lehető leghatékonyabban biztosítani tudja a járványügyi előírások betartását és betartatását a munkaterületen.

A kivitelezés folytatása érdekében a Szedibau Építőipari Kft. úgy szervezte meg a munkákat, hogy a járványügyi problémák által okozott kockázat a minimálisra csökkent, egyúttal kérte a megrendelőt, hogy 2020.04.14-én folytatni tudja a Ferencesek utcájának térkőburkolat építési munkáit. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a munkavégzésre vonatkozó javaslatot áttekintette és azt engedélyezte. Pécs városa kiemelt célja, hogy a fejlesztés mielőbb elkészülhessen, és hogy a kivitelezés ne húzódjon túl a járványveszély elmúlásán, biztosítva ezzel, hogy az érintett lakosok és kereskedők a veszélyhelyzet elmúltával már lehetőleg megújult környezetben juthassanak el otthonukba, boltjaikba.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a kivitelező által vállalt járványügyi biztosítékok betartását a 2020. április 14. napján újrainduló kivitelezés során folyamatosan ellenőrizni fogja.

További híreink

Legfrissebb galériák