ELKÉSZÜLTEK A HIRDI ÓVODA FELÚJÍTÁSI MUNKÁI

2020. május 26.

Elkészült a Hirdi Óvoda felújítása, a TOP-6.2.1-15-PC1-2016-00007 kódszámú, Keleti Városrészi Óvoda Hirdi Tagóvodája felújítása című projekt keretében.

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 11 pályázatot nyújtott be a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-6.2.1 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívására. Fontos célja volt az önkormányzatnak, hogy minden városrészben lehetőséget biztosítson az intézményfejlesztésre. Ennek eredményeképpen indult el a TOP-6.2.1-15-PC1-2016-00007 kódszámú, Keleti Városrészi Óvoda Hirdi Tagóvodája felújítása című projekt. A pályázat megvalósítására Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitás mellett bruttó 98 806 000 Ft támogatást kapott.

A kivitelezés kapcsán a szerződéskötésre 2019. szeptember 2. napján került sor a kivitelezési közbeszerzési eljárást elnyerő KŐHÁZ Építőipari és Beruházási Zrt.-vel. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata az eljárás eredményes lezárásához bruttó 64 millió forint saját erőt biztosított.

A bruttó 153 728 878 forintból megvalósuló kivitelezés a következő elemeket tartalmazta:

A fejlesztés részeként az óvoda összes nyílászáróját, összesen 27-et cserélt ki a kivitelező. Elkészült a homlokzat és a tető hőszigetelése. A fejlesztést követően az öltözők és mosdók belső burkolata megújult, a szabványban előírt számú gyermekillemhely és kézmosó került beépítésre.

Az óvodai részen korábban nem volt tornaszoba, most egy 70 négyzetméteres helyiséget alakított ki a kivitelező szertárral együtt az épület déli traktusában. Az óvodának nem volt fejlesztő szobája sem, így a fejlesztési-nevelési igények kielégítése érdekében ezt is kialakították a szabványban előírt orvosi/elkülönítő helyiséggel és szülői fogadó helyiséggel együtt. A nevelői szociális blokkok egy helyre kerültek, nevelői öltözővel, irodával, zuhanyzóval és illemhellyel az épület észak-nyugati részén.

A fejlesztés során akadálymentesítették a bejáratot, a szülői fogadóhelyiséget, az orvosi, az elkülönítő és a fejlesztőszobát, valamint új akadálymenetes mosdóval is bővült az intézmény. A fejlesztés része volt még a tájékozódást segítő információs rendszer és egy akadálymentes parkoló kiépítése is. Teljes mértékben megújult az épület gépészeti- (új kondenzációs kazánnal), villamos- (az épület tetőszerkezetére telepített napelemekkel), valamint gyengeáramú rendszere. 

A fejlesztés műszaki átadás átvételi eljárása 2020. április 3-án sikeresen lezárult, majd ezt követően 2020. április 14-én az óvoda épületét birtokba vette az intézmény részére. Az ide járó gyermekek előtt a felújított intézmény május 25-én nyitotta meg a kapuit.

További híreink

Legfrissebb galériák