ZAJLIK A KIVITELEZÉS A BELVÁROS ÉSZAK-DÉLI TENGELYE KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSE TÁRGYÚ PROJEKT KERETÉBEN

2020. május 19.

 

A TOP-6.4.1-16-PC1-2017-00003 kódszámú, „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése”

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projekt keretében végeznek kivitelezési munkálatokat a Siklósi úti felüljáró és a Kossuth tér közötti szakaszon.

Az elkövetkező időszakban - 2020. május 18. és 2020. május 31. között - a Centrum parkoló Bajcsy-Zsilinszky utcai útcsatlakozója továbbra is lezárás alatt lesz. A Centrum parkoló megközelítésének javítása érdekében továbbra is biztosított lesz egy új bejárat a Jókai utca irányából. A parkoló megközelítésére, illetve elhagyására továbbra is üzemelni fog a parkoló déli oldali, Nagy Lajos király útja felöli útcsatlakozója.

A Centrum parkolóban meglévő taxidroszt változatlan helyen üzemelhet az építés ideje alatt. A taxidroszt zsákutcaként, kizárólag a taxiforgalom számára lesz gépjárművel megközelíthető 2020. május 18. és 2020. május 31. között időszakban.

A beruházás eredményeképpen elkészültek a Bajcsy- Zsilinszky utca keleti oldali járdájának szélesítési és burkolatépítési munkálatai. A helyi járatú buszok 2020.05.18. reggel 8:00 órától ismét megállnak a Bajcsy-Zsilinszky utcában, ezzel párhuzamosan a Rákóczi úti ideiglenes megállóhely megszűnik. Az érintett buszmegállókban erről tájékoztatjuk a pécsieket.

Az Ipar utcától délre befejeződtek a meglévő kerékpárút felújítási munkálatai. A kerékpárút burkolatai és szegélyei megépültek, a kapcsolódó forgalomtechnikai táblák és jelek a kivitelezés későbbi ütemében kerülnek elhelyezésre.

A Centrum parkoló keleti irányú lezárása mellett a projekt kapcsán a legfontosabb, forgalomkorlátozással járó beavatkozás 2020. május 25-én veszi kezdetét az Ipar utca Bajcsy-Zsilinszky utca csomópontban. A kereszteződést érintő felújítási munkálatok 4 ütemben valósulnak meg, az I. ütem megvalósítása várhatóan 2 hónapot vesz majd igénybe. A 2020. május 25-én kezdődő kivitelezési munkák során, az építés alatt ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben, úgy, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcába történő behajtás folyamatosan biztosított marad. A Siklósi úti felüljáró déli irányba tartó szakaszára felvezető felhajtó az I. ütem megvalósítása alatt, csak nyugati irányból lesz megközelíthető. A gyalogos forgalom számára kijelölt útvonalakról a munkaterületen kihelyezett táblák fognak tájékoztatást adni. Az Ipar utcai buszmegállót és a tömegközlekedési útvonalakat a lezárás nem érinti.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett útvonalakon közlekedők mindennapjait. Ezzel együtt is a tisztelt pécsiek türelmét kérjük a beruházás megvalósítása során.

  • Észak-Dél közlekedésfejlesztése, korlátozások II.

    2020. május 19.
  • Észak-Dél közlekedésfejlesztése, korlátozások I.

    2020. május 19.

További híreink

Legfrissebb galériák