Finisében tart az új pécsi vásárcsarnok kivitelezése

2022. február 9.

Finiséhez érkezett a TOP-6.1.3-15-PC1-2016-00002 azonosítószámú, az Új pécsi vásárcsarnok megépítése tárgyú projekt kivitelezése. A beruházás 2021. decemberében haladta meg a 75%-os műszaki készültségi szintet.

A szakipari szerelési munkák készültségi foka meghaladta a 70%-os készültséget, a bezárt épületben folyamatosan készülnek el a burkolási és festési munkákkal az üzlethelyiségekben, továbbá a gépészeti szerelvényezések mellett a villamossági szerelési munkák is elkészültek. A kivitelezők hamarosan befejezik az álmennyezetek zárását, emellett folyamatosan zajlik a főhajó műgyanta padlójának előkészítése. Az előzetes terveknek megfelelő ütemben halad az épület kivitelezője.

– A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., illetve a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. munkatársai folyamatosan egyeztetnek a leendő bérlőkkel arról, hogy milyen legyen az üzletek végső kialakítása. Célunk, hogy ésszerű kereteken belül a bérlők igényeinek megfelelő legyen az üzlethelyiségek, a pavilonok és az árusítótér kialakítása. Éppen ezért ezekben a hetekben a bérlők megkapják az építészeti, az erős- és gyengeáramú, a gépészeti és a belsőépítészeti, a berendezési tárgyakat is részletező terveket, hogy velük egyeztetve tudjuk kialakítani az új csarnokot – foglalta össze Auth István, önkormányzati képviselő.

Az új és a régi vásárcsarnok között létesülő kültéri piactéren jelenleg földmunkák és közmű-kiváltási munkák végzése zajlik, valamint a gáz, a csapadékvíz, illetve az ivóvíz vezetékek fektetési munkálatainak előkészítése történik. Utóbbit három ütemben végzik majd el, amely miatt várhatóan február végén, ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben a Zólyom utcában.

A csarnoképítéshez kapcsolódóan a projekt keretein belül, a külső útépítési munkák részeként az új Ipar utcai körforgalom a kötőréteg szintjéig elkészült, ezt már decemberben használatba vehették a közlekedők. A kopóréteg fektetésére, valamint az útburkolati jelek felfestésére technológiai okokból csak a telet követően lesz lehetőség. Addig a téli időjárás miatt megsérült szegélyek javítását is elvégzik, valamint elindul az Ipar utcai buszmegálló tartós bazaltbeton burkolatának építése is. Az új vásárcsarnok melletti 47 férőhelyes parkoló és az ahhoz vezető út is megkapta már a kötőréteget.

Az építési munkák mellett folynak az egyeztetések a Bajcsy-Zsilinszky utca keleti oldalán, az új vásárcsarnok nyugati oldali bejáratához átkerülő buszmegállót illetően. Ide a tervek szerint a régi vásárcsarnok melletti buszmegállót helyezik majd át.

A vállalkozó ütemezése szerint a buszmegálló áthelyezésének kivételével ez év tavaszán befejeződnek a kivitelezési munkálatok. Az épületre vonatkozó hatósági engedélyezési munkálatokat követően kerülhet sor a bérlők beköltözésére, valamint az épület nagyközönség előtti megnyitására.
 

További híreink

Legfrissebb galériák