Friss információk a települési mélyvonal csapadékvíz elvezetési projekt és a víziközmű-rekonstrukció kivitelezési munkálatairól

2022. március 3.

Az előzetes tervek szerint az ütemeknek megfelelően zajlanak a TOP-6.3.3-15-PC1-2016-00005 azonosítószámú, Pécs települési mélyvonal csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése tárgyú projektben az 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatornával és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szennyvíz-gyűjtőcsatorna korszerűsítésével kapcsolatos kivitelezési munkák.

A jelenleg is zajló, az Ybl Miklós utcában délről észak felé haladó munkálatok során a csapadékvíz-csatorna az út keleti tengelyébe kerül. A kivitelezés az útpadka vonalában történik, így a tömegközlekedési járművek bekanyarodása a Veress Endre utca felől nem lehetséges, ezért az Ybl Miklós utca az Építők útja kereszteződéstől a Veress Endre utcáig továbbra is egyirányúsítva marad északról déli irányba. Az ellenkező irányú forgalmat a Berze Nagy János utca, Veress Endre utca és az Építők útja közötti szakaszának délről északra történő egyirányúsításával vezetik el.

Előreláthatólag 2022. március 7-től március végéig a Veress Endre utcában a Szőnyi Ottó utca és Bánki Donát utca közötti szakaszon indulnak meg a kivitelezési munkálatok kb. 180 méteres hosszban. A korlátozással érintett területen a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpás irányítással biztosítják.

A belváros irányú Szőnyi Ottó utca, rendelő elnevezésű autóbusz megállóhelyet ismét áthelyezik a korábban kialakított ideiglenes helyre március 7-én 9 órakor.

A csapadékvíz-csatorna kivitelezési munkálatok miatt a Szőnyi Ottó utca továbbra is zsákutca marad, így megközelítése továbbra is a Páfrány utca felől lesz lehetséges.

A közforgalmi utakon, a korlátozások területén 30 km/ó sebesség korlátozás és parkolási tilalom is érvényben lesz.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során továbbra is a lakosság megértését és türelmét kéri.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.


 

További híreink

Legfrissebb galériák