Indulhat a munka a Tettyén

2011. szeptember 2.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 219/2011. (05.26.) határozatában döntött a Közterek és Parkok újjáélesztése II. üteméhez tartozó Tettye II. elnevezésű projekt kapcsán a kivitelező, I-Axis Kft.-vel történő szerződésbontásról. Egyúttal megbízta a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-t az új közbeszerzési eljárás előkészítésével.

Az új, meghívásos eljárás kiírására Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának július 27-i ülését (és a kivitelezési helyszín állapotának teljes felmérését) követően, július 29-én került sor.
2011. augusztus 23-án a BS- Axis Építőipari Kft. jogorvoslati kérelemmel fordult a Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottságához (továbbiakban KDB). A BS- Axis Építőipari Kft. vitatta a sürgősségi eljárás jogszerűségét.

A KDB 2011. augusztus 31-én kelt végzésében az eljárást megszüntette és elutasította a BS- Axis Építőipari Kft. jogorvoslati kérelmét. A KDB döntés alátámasztja azt, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a nevében eljáró Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. a sürgősségi eljárás lebonyolításával jogszerűen és szakszerűen járt el.

Az eljárás megszüntetésével minden akadály elhárult – az új közbeszerzési eljárást megnyerő- Sztráda 92 Kft.-vel történő szerződéskötés elől. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata napokon belül megkötheti a szerződést a kivitelezővel, melynek következtében a Tettye II. munkálatai még a tél beállta előtt befejeződhetnek. A kivitelezésnek köszönhetően végre pont kerülhet a Tettye II. kivitelezési munkálatai által érintett területeken (Vincze utca, stb.) lakók hosszú kálváriájára.

További híreink

Legfrissebb galériák