Befejeződött a Pécsbányai Közösségi Ház felújítása

2023. február 15.

Sikeresen lezárult a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00705 azonosítószámú, a „Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztése” című projekt.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 2020. február 18-án hozott 32/2020. (II. 18.) számú határozatában döntött arról, hogy a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. – mint a Kedvezményezett projektmenedzsmentért felelős szervezete, támogatási kérelmet nyújtson be a TOP-7.1.1-16-H-076-3 kódszámú pályázati felhívásra, a Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztése érdekében. A támogatói döntés 2021. augusztus 24-én született meg, amely alapján a Támogatói Okiratot 2021. szeptember 17-én írták alá.

A projektben a meglévő korszerűtlen öltözők átalakításával és felújításával 2 darab korszerű, akadálymentes öltözőt alakítottak ki a Széchenyi 2020 program keretében az elnyert 20 millió forintos pályázati forrásnak is köszönhetően. A beruházáshoz Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata további 8 millió Ft saját forrást biztosított. Az épület ezáltal jobban megfelel a mai kor elvárásainak és követelményeinek, javítja a településképet, élhetőbb környezetet biztosít az itt lakók számára.

A közösségi ház villamos energia szükségletének fedezéséhez – a napenergia-hasznosítás legkorszerűbb módját jelentő – 3,9 kW-os napelemrendszert is telepítettek az épület tetőfelületén. A napelemeknek köszönhetően az üzemeltetési költségek csökkennek, ezáltal további energiamegtakarítás érhető el az épületen.

A projektarányosan kialakított akadálymentes útvonalon infokommunikációs eszközöket is elhelyeztek.

A tornateremben az infokommunikációs akadálymentesítés mellett, opciós műszaki tartalomként a teljes parketta burkolat felújítása és lakkozása is megtörtént.

Az építőipari munkák mellett megtörtént az épület körüli növényfelület rekonstrukciója (bozót- és cserjeirtás, füvesítés), valamint 5 darab vadgesztenye csemetefát is ültettek. A fásítással, parkosítással még szebbé, élhetőbbé, egészségesebbé vált a környezet, továbbá javul a levegő tisztasága is.

A beruházás keretében kismértékű eszközbeszerzés is zajlott, amelynek köszönhetően a közösségi házban tartott események rendezvénytechnikai szolgáltatásai (hangosítás, világosítás) a továbbiakban lényegesen jobb feltételek között működhetnek.

Ahogy az a korábbi években már megszokott volt, a megújult közösségi házat a Pécsbányai Kulturális Egyesület működteti, amely továbbra is készséggel áll a pécsiek rendelkezésére.

Pécs vezetése rendületlenül elkötelezett a városrészi fejlesztésekben és a lakosság bevonásával a jövőben is olyan beruházásokat tervez megvalósítani, amelyek a helyi társadalom igényeit szolgálják.

További híreink

Legfrissebb galériák