Visszaáll az eredeti forgalmi rend a Régészeti Múzeum környezetében

2023. március 29.

A Régészeti Múzeum felújítása tavaly májusban kezdődött a Széchenyi téren. A turisztikai célú fejlesztéssel a belváros egyik évtizedes szégyenfoltját számoljuk fel.

Az építkezés az elmúlt hónapokban átmenetileg befolyásolta a gyalogos, a kerékpáros és az autós forgalmat a belvárosban, viszont a Pécsi Városfejlesztési NZrt. munkatársai a projekt kivitelezőjével szoros együttműködésben az elmúlt hetekben azon dolgoztak, hogy a felújítást minél jobban felgyorsítsák.

A kivitelezés jól ütemben halad, így az eredeti tervekhez képest másfél hónappal hamarabb, már 2023. március 31-én 16 órától újra a korábban megszokott forgalmi rend léphet életbe a Régészeti Múzeum közvetlen közelében.

A személyautó- és a taxi forgalom a fent megadott időponttól kezdődően bekanyarodhat a Dzsámi északi oldalán található úttestre, mivel azt újra forgalomba helyezzük. A Káptalan utca Hunyadi út és Szepesy Ignác utca közötti szakasza pedig újra egyirányú lesz.

A gyalogosoktól ugyanakkor a kivitelezés végéig még türelmet és megértést kér a kivitelező. A teljes biztonság érdekében számukra továbbra sem használható a Hunyadi utcai keleti, illetve a múzeumépület előtti déli járda. A kerékpárosok számára viszont újra zavartalan lesz a közlekedés a Mária utcát és a Janus Pannonius utcát összekötő kerékpárúton.

Mivel az ideiglenes forgalmi rend következtében a Szepesy Ignác utcát a korábbiaknál jóval jelentősebb forgalom terhelte, emiatt több helyen burkolatsüllyedések alakultak ki. Ezeknek a helyreállítása tervezetten 2023. április 17-től indul, előreláthatólag két ütemben. Erről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a munkálatok megkezdése előtt pontos tájékoztatást ad.

Pécs város vezetése köszöni a lakosság eddigi együttműködését és kéri a pécsiek további türelmét, hogy őszre a tervek szerint elkészülhessen a Régészeti Múzeum Széchenyi téri épületének egy évtizede várt rekonstrukciója.

További híreink

Legfrissebb galériák