Az iskolai nyári szünet kezdetével elindulnak az aszfaltozási munkálatok az Acsády Ignác utcában

2023. június 14.

Mint ismert, a városunkban zajló KEHOP víziközmű-rekonstrukciós munkálatok kapcsán mintegy 7987 méternyi ivóvíz- és 6214 méternyi szennyvíz-gerincvezeték megújulása történik meg Pécsett mintegy 3 milliárd forintból. A város különböző pontjain zajló útfelbontások, útépítések és lezárások célja többek között az, hogy Pécs víz- és szennyvízellátásának közmű-infrastruktúrája intenzív, tervszerű fejlesztése és korszerűsítése megtörténhessen. Pécs városvezetése kiemel

A projekt keretén belül, európai uniós támogatásból az Acsády Ignác utcában már befejeződtek a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 kódszámú, Víziközmű-hálózatok átalakítása hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett tárgyú pályázathoz kapcsolódó kivitelezési munkálatok. Az elmúlt hónapok munkálatai, lezárásai néha kellemetlenül érinthette az ott élők és az iskolába, óvodába járók mindennapjait, viszont annak érdekében, hogy az Acsády Ignác utca egységesen, teljes szélességében új burkolatot kaphasson már csak az iskolai szünidő kezdetéig kell várni. Június 19. nappal még inkább felgyorsulnak a KEHOP víziközmű projekthez kapcsolódó munkálatok és helyreállítások is. Már csak néhány hét türelmet kérünk a lakóktól és arra közlekedőktől. Az Acsády utca aszfaltozása megkezdődik, a munkálatokat az alábbi ütemezésben végzi el a vállalkozó: 

  • 1. ütem: 2023. június 19. – 2023. június 30. között a Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium iskolája és óvodája előtti utca és járdaszakasz (az Acsády utca egyirányú szakaszán) rendbetétele történik meg. Az aszfaltozás és a szegélyezési munkákkal járó helyreállítási munkálatok teljes útlezárás mellett zajlanak.
  • 2. ütem: 2023. július 3. – 2023. július 7. között az Acsády utcában a 6-os út és a Stadion utca csatlakozás közötti útszakasz újul meg a szegélyek és járdafelületek helyreállításával. A munkálatok teljes útlezárás mellett történnek.
  • 3. ütem: 2023. július 10. – 2023. július 14. között az Acsády utcában a Stadion utca és a Szigeti út közötti szakasz aszfaltozása, a járdafelületek és szegélyek helyreállítása zajlik majd, amely az aszfaltozás időszakában teljes útlezárással jár.

A lezárással érintett időszak idején az ingatlanokra a gépkocsival történő be- és kihajtás nem lesz lehetséges. Az ütemek megkezdése előtt kérjük, hogy gépjárműveikkel a területet elhagyni szíveskedjenek, ezzel is segítik a kivitelező munkáját és a munkafolyamatok mielőbbi megkezdését.

A kommunális hulladékelszállítás rendje annyiban változik, hogy az utcában a helyreállítási munkákkal érintett lezárt szakasz két végén a hulladéktároló edények részére ideiglenes gyűjtőterületet jelölnek ki.
A kivitelezés előreláthatóan 4 hetet vesz igénybe, a munkálatok várhatóan július közepéig tartanak. A dátumok tájékoztató jellegűek, a vállalkozó törekszik arra, hogy a munkaterületeket szakaszosan újra lehető leghamarabb visszaadja a használatba.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a fejlesztéssel érintett területen lakók és a területet használók mindennapjait, köszöni a lakók és a közlekedők együttműködését és türelmét, amellyel segítik a beruházás megvalósulását.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

További híreink

Legfrissebb galériák