Június 20-án második ütemébe lépett a Szigeti úti fejlesztés

2023. június 21.

2023. június 20-ától már a második ütemmel folytatódnak a TOP-6.4.1-15-PC1-2016-00005 azonosítószámú – Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – „Kelet-nyugati közösségi közlekedési tengely kialakítása Pécsett” tárgyú projekt kivitelezési munkálatai a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar épülete előtt a Szigeti út Hungária utcáig húzódó szakaszán.

A beruházás II. ütemében a Szigeti út északi sávját a Tüzér utca és a Huszár utca között teljes egészében lezárják, felbontják a Szigeti út északi oldalát az Erkel Ferenc utca és a Honvéd utca között. A Szigeti út déli sávja alkalmas lesz arra, hogy a buszok és taxik mellett a megkülönböztetett jelzésű járművek is használhassák. Ezzel párhuzamosan a Honvéd utca nemcsak forgalomtechnikailag lesz zárva, hanem a a teljes útpályát felbontják átlagosan 50 cm mélységben. Ugyanez történik a Szigeti út – Tüzér utca csomópont nyugati ágában is, így ott az átjárás nem lesz lehetséges.

Akik a Klinikára, vagy annak közvetlen környezetébe szeretnének eljutni, a MOL benzinkút mellett, a Váci Mihály utca felé tudnak kerülni. Ezen felül a LIDL áruház mellett továbbra is a Lázár Vilmos utca (déli irányba) és az Erkel Ferenc utca (északi irányba) tud átjárási lehetőséget biztosítani a Kürt utca és a Honvéd utca között, így a PTE ÁOK 400 ágyas tömb a Kürt utca – Ifjúság útja irányából, vagy a Rókus utca – Ifjúság útja irányából lesz megközelíthető a továbbiakban is.

A forgalmi rend a korábbi ütemhez képest a második kezdődően még annyiban változik, hogy az Uránváros irányú 26, 27, 27Y, 28A, 28Y, 29 jelzésű autóbuszok az Egyetemváros Tüzér utcai ideiglenes megállója után a 6-os úton érik el a végállomást, és megállnak a Nendtvich A. út/Ybl M. utca megállóban. A Szigeti úti Egyetemváros, a Gyümölcs utcai és Szántó Kovács János utcai elnevezésű megállóhelyek ideiglenesen megszűnnek.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során a lakosság türelmét kéri.

További híreink

Legfrissebb galériák