Megkezdődnek a kivitelezési munkálatok az Erzsébet utcában is

2023. június 23.

Az Erzsébet utcában 2023. június 26-án indulnak meg a kivitelezési munkálatok a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 kódszámú, „Víziközmű-hálózatok átalakítása hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett” tárgyú projekt keretében. A beruházás ezen a területen 2 ütemben valósul meg.

1. ütem: 2023. június 26. – 2023. július 21.

Az 1. ütemben az Erzsébet utca Felsővámház utca irányából a Fischer Béla utcáig tartó szakaszon zajlanak majd a víz- és szennyvízvezeték rekonstrukciós munkálatok, nyílt árkos technológiával. Mivel az utca keskeny, így a kivitelezési munkálatok teljes útzár mellett valósulnak meg július 21-ig. Pécs városvezetése a kivitelezést végző vállalkozóval a munkálatokat folyamatosan egyeztetve mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a fejlesztéssel érintett területen lakók mindennapjait. Törekszünk arra, hogy az elkészült, helyreállított területek szakaszosan minél hamarabb visszakerülhessenek a napi használatba, azaz nem lesz az egész utca folyamatosan lezárva, hanem szakaszosan, ahogy halad a kivitelezést végző vállalkozó a kivitelezési munkálatokkal, úgy adják vissza szakaszosan az utcát a lakóknak. A kivitelezés alatt a gyalogosok átkelése 1,5 méteres ideiglenes átjárókkal biztosított lesz.

2. ütem: 2023. július 24. – 2023. augusztus 28.

A 2. ütemben az Erzsébet utca Fischer Béla utca és Ady Endre utca közötti szakaszán is teljes útzár mellett folytatódnak a kivitelezési munkálatok augusztus 28-ig. A kivitelezés alatt a gyalogosok átkelése 1,5 méteres ideiglenes átjárókkal biztosított lesz.

Mindkét ütem idején nagyméretű bobi konténerekkel biztosítják a kommunális és a szelektív hulladékgyűjtést, így a háztartási edények nem lesznek használatosak a lezárás alatt.

Az 1. ütemben a hulladéksziget a Fischer Béla utcai csomópontban lesz kijelölve. A 2. ütemben utóbbi kiegészül az Erzsébet utca Ady Endre utca végén kialakított helyszínnel, ahol szintén nagyméretű konténereket helyeznek el.

Az utcát érintő munkálatok befejezésével megtörténik majd a teljes utca útburkolati helyreállítása is. Az utca teljes hosszában egységesen, teljes szélességében új burkolatot kap.

A víziközmű-rekonstrukciós projekthez kapcsolódóan a város más pontjain is számítani lehet forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra. A projekt részleteiről folyamatos tájékoztatást adunk az alábbi honlapon: www.pecs.hu/kehop-2-1-11-21-2022-00014

Az aktuális útlezárásokról pedig a pecsiutfelujitasok.hu oldalon adunk folyamatosan frissülő tájékoztatást.

 

További híreink

Legfrissebb galériák