Rendkívüli forgalmi rend változás: hétvégén teljes útzár a Megyeri út – Mártírok útja vasúti csomópontban

2023. július 11.

2023. július 3-án megkezdődtek a Megyeri úti fejlesztés kivitelezési munkálatai. A beruházás során Pécs kerékpárút hálózata az Expo Center és a Verseny utca között, a Verseny utcában, valamint a Verseny utca és a Szigeti út között új kerékpárforgalmi létesítmény megépítésével bővül. A beruházás a Megyeri úton lehetőséget biztosít az úttest és a járdák megújítására is, valamint ezen területek vízelvezetési problémáit is kezeli.

Mint arról már korábban tájékoztatást adtunk, a kivitelezési munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalmi rendre kell számítani. A munkálatok a Megyeri út – Tüzér utca csomópontban indultak július 3-án, és ütemezetten északi irányba, a Megyeri tér felé haladnak.

Az építési munkálatok miatt a projektben jellemzően teljes útlezárásra nem kerül sor, viszont közlekedésbiztonsági szempontokat figyelembe véve mégis rövid ideig rendkívüli forgalmi rend változásra kell számítani a július 15-i hétvégén. A Megyeri út és a Mártírok útja kereszteződéséhez közeli vasúti sorompó meghosszabbítási munkáihoz a kivitelező kérésére, a gyorsabb és biztonságosabb munkavégzés érdekében 2023. július 15-én reggel 6 órától kezdődően július 16-án este 20 óráig (szombat-vasárnap) teljes útzár lép életbe.

A fejlesztés szakmai szereplői fontosnak tartották, hogy az utakon közlekedők biztonságának érdekében a vasúti átjárót lezárják a sorompó eltávolításának idejére. A kivitelező a munkafolyamatot hétvégére, szombat és vasárnapi napokra időzítette, hogy a vasúti átjáró területén történő munkálatok és a lezárás ne terhelje a hétköznapi csúcsforgalmat, valamint mindent megtesz, hogy a munkálatokat mielőbb befejezze, és a vasúti átjárót újra átadja a forgalomnak.

A lezárás ideje alatt a gépjárművek terelőútvonalon tudnak közlekedni a Közraktár utca, illetve a Tüzér utcai felüljáró érintésével. A Megyeri út a Verseny utcától északra, illetve a Mártírok útjától délre az építés ideje alatt zsákutcává válik. A vasárnapi vásárba érkezők északi irányból a Tüzér utcai felüljáró felől tudják elérni a vásár helyszínét.

A gyalogosokat és kerékpárral közlekedőket kérjük, a vasúti átjáróban használják a gyalogos felüljárót, tekintettel arra, hogy síneken történő áthaladáskor nem lesz előrejelzése a vonat érkezésének.

Az egész várost érintő útfelújításokkal és lezárásokkal kapcsolatban az erre a célra létrehozott weboldalon találnak részletes tájékoztatást: www.pecsiutfeujitasok.hu

Az aktuális forgalmi rend változásokról folyamatosan frissítjük az online navigációs felületeket. Javasoljuk, hogy használják ezeket az eszközöket.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata köszöni a lakosság türelmét és együttműködését, valamint kéri a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

 

További híreink

Legfrissebb galériák