A nyári óvodaszünet indulásával megkezdődnek a víziközmű munkálatok a Dugonics utcában

2023. július 11.

Folytatódnak a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítószámú, „Víziközmű-hálózatok átalakítása hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett” tárgyú projekt keretében történő víziközmű-rekonstrukciós munkálatok. 2023. július 17-én a Dugonics utcában ütemezett útlezárás mellett kezdődnek meg a közmű-korszerűsítési munkák. 

Válaszolva a lakosság észrevételeire és igényeire, valamint egyeztetve a Dugonics Utcai Óvoda vezetésével döntött úgy a városvezetés, hogy az eredeti tervekhez képest előrehozott időpontban kezdi meg a kivitelező a munkálatokat. Ennek oka az óvodai nyári leállás, amely lehetővé teszi, hogy kihasználják a csendesebb időszakot és gyorsabban tudjanak haladni a fejlesztéssel.

Ez azt jelenti, hogy az útlezárások és az utcában történő forgalomkorlátozások az eredeti tervekhez képest korábban kezdődnek, lehetőséget biztosítva a munkálatok gyorsabb és hatékonyabb végrehajtására, csökkentve az esetleges kellemetlenségek időtartamát.

A beruházás az utcában 2 ütemben fog megvalósulni, amelyet az alábbi térképvázlat szemléltet:

I. ütem: 2023. július 17. – 2023. augusztus 7.

Az I. ütemben a Dugonics Utcai Óvoda előtti szakaszon zajlanak majd a rekonstrukciós munkálatok. Mivel az utca keskeny, így a kivitelezési munkálatok ezen a szakaszon teljes útzár mellett valósulnak meg augusztus 7-ig. A Dugonics utcában az óvodáig történő behajtás mind a Kiss Ernő utcából, mind pedig a Fischer Béla utca felől megoldott, viszont mindkét irányból az utca zsákutcává változik.

II. ütem: 2023. augusztus 7. – 2023. augusztus 28.

A Dugonics Utcai Óvoda előtt zajló munkálatok befejezése után a II. ütemben az utca Fischer Béla utca és Felsővámház utca közötti szakaszán is teljes útzár mellett folytatódnak a kivitelezési munkálatok augusztus 28-ig.
A teljes lezárással érintett időszak idején adott területre a Dugonics utcai ingatlanokra a gépkocsival történő be- és kihajtás nem lesz lehetséges, ugyanakkor a hatósági járművek (mentők, tűzoltók, rendőrség) közlekedését biztosítják.  Az útlezárások zavarhatják az ott élők mindennapi tevékenységeit és esetleges kellemetlenséget okozhatnak, de fontos hangsúlyozni, hogy az intézkedések elengedhetetlenek a víziközmű-hálózat hatékony fejlesztéséhez, valamint az útlezárással a munkálatok biztonságosabban és hatékonyabban végezhetők el.

Pécs városvezetése a kivitelezést végző vállalkozóval a munkálatokat folyamatosan egyeztetve mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a fejlesztéssel érintett területen lakók mindennapjait, törekszik arra, hogy az elkészült, helyreállított területek szakaszosan minél hamarabb visszakerülhessenek a napi használatba.

A kommunális hulladékelszállítás rendje az I. ütemben nem változik, a hulladékszállító autók az óvodáig mindkét oldalról be tudnak hajtani. A II. ütemben viszont a kivitelezéssel érintett lezárt szakaszon a hulladéktároló edények részére ideiglenes gyűjtőterületet jelölnek majd ki. A hatékonyság megőrzése érdekében nagyméretű bobi konténerek lesznek telepítve (mind kommunális, mind szelektív), így a háztartási edények nem lesznek használatosak a lezárás idején. A nagyméretű konténerek a Fischer Béla utcai csomópontban lesznek elhelyezve.
A Dugonics és más környező utcákat érintő munkálatok befejezésével megtörténik majd a teljes fejlesztéssel érintett terület útburkolati helyreállítása is.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Dugonics utcában történő fejlesztések mellett párhuzamosan a Kiss Ernő utcában is rekonstrukciós munkák zajlanak, amelyek ütemezetten lezárásokkal járnak.

A víziközmű-rekonstrukciós projekthez kapcsolódó előrehaladásról és az útlezárások időtartamáról folyamatos tájékoztatást adunk az alábbi honlapon: www.pecs.hu/kehop-2-1-11-21-2022-00014

Pecs Megyei Jogú Város Önkormányzata köszöni a lakók együttműködését és türelmét, hiszen ezek az intézkedések hosszú távú előnyöket hoznak mindannyiunk számára. Cél a jobb és fenntarthatóbb víziközmű-ellátás biztosítása, amely fejlesztés végeredménye mindenki számára előnyös lesz.

További híreink

Legfrissebb galériák