Rendkívüli forgalmi rend változás lesz a Megyeri út déli szakaszán

2023. augusztus 24.

2023 júliusában kezdődtek meg a Megyeri úti fejlesztés kivitelezési munkálatai. A beruházás során Pécs kerékpárút hálózata az Expo Center és a Verseny utca között, a Verseny utcában, valamint a Verseny utca és a Szigeti út között új kerékpárforgalmi létesítmény megépítésével bővül. A beruházás a Megyeri úton lehetőséget biztosít az úttest és a járdák megújítására is, valamint ezen területek vízelvezetési problémáit is kezeli.

Mint arról már korábban tájékoztatást adtunk, a kivitelezési munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalmi rend változásra lehet számítani, amiről folyamatos hírt ad az önkormányzat. A munkálatok a Megyeri út – Tüzér utca csomópontban indultak július elején, és ütemezetten északi irányba a Megyeri tér felé haladnak.

A Megyeri út fejlesztése kiemelkedő fontosságú lépés a közlekedésbiztonság és az városi infrastruktúra hatékonyabbá tétele tekintetében. A munkálatok során azonban olyan helyzetek merülhetnek fel, amelyek közlekedésbiztonsági szempontokat figyelembe véve rövid ideig rendkívüli forgalmi rend változást eredményeznek. Mint arról a kivitelező az elmúlt napokban tájékoztatta az önkormányzatot, a következő hetekben olyan munkavégzés folyik a Megyeri út Verseny utca és Tüzér utca közötti szakaszán, amikor a kivitelezésben használt munkagépek veszélyeztethetik a forgalmat és a gépjárművek is zavarhatják a munkavégzését, ezért ezen kihívások kezelése érdekében a kivitelező javaslatára forgalomtechnikai változásokat vezetnek be az útszakaszon.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a következő hetekben a Megyeri úton a Verseny utcától a Tüzér utcáig tartó szakaszon egyirányúsítják a forgalmat: az útszakaszon csak északról déli irányba haladva lehet közlekedni, a Megyeri útra a Tüzér utcai csomópontból tilos lesz a behajtás, kivéve kerékpárosoknak.

A közlekedésbiztonsági szempontokat figyelembe véve az egyirányúsítás 2023. augusztus 28-án reggel 8 órakor lép életbe és tervezetten október 31-ig tart. A lezárás ideje alatt a gépjárművek terelőútvonalon tudnak közlekedni a Tüzér utcai felüljáró, illetve a Közraktár utca érintésével. A kerékpárosokra az útlezárás nem vonatkozik. A kivitelezés időszakában kérjük, hogy minden közlekedő tartsa tiszteletben az új közlekedési rendet, és tegyen eleget a forgalomirányító jelzéseknek. Ez segít abban, hogy a fejlesztés zavartalanul haladhasson, és biztonságos környezetet teremtsünk mind a közlekedés, mind pedig a munkavégzés számára.

Az egész várost érintő útfelújításokkal és lezárásokkal kapcsolatban az erre a célra létrehozott weboldalon találnak részletes tájékoztatást: www.pecsiutfeujitasok.hu

Az aktuális forgalmi rend változásokról folyamatosan frissítjük az online navigációs felületeket. Javasoljuk, hogy használják ezeket az eszközöket.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata köszöni a lakosság türelmét és együttműködését, hiszen a Megyeri út fejlesztése hosszú távon előnyöket hoz a pécsiek számára, a város infrastruktúráját és a közlekedésbiztonságot is növeli.

További híreink

Legfrissebb galériák