Szeptember 11-én indul a Petőfi utcai víziközmű projekt következő üteme

2023. szeptember 7.

A Petőfi utcában február óta ütemezetten zajlanak a szennyvízvezetékek rekonstrukciós munkálatai. A Kolozsvár utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó szakaszon 2023. december végéig bezárólag 5 ütemben valósulnak meg fejlesztések az utóbbi évek egyik legnagyobb, mintegy 3 milliárd forintból megvalósuló víziközmű-rekonstrukció, a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítószámú, „Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése” Pécse

A Petőfi utcában a munkálatoknak köszönhetően a közmű-infrastruktúra fejlesztése mellett összesen 900 méter hosszban újul meg a teljes utca burkolata is önkormányzati önerőből, mintegy 114 millió forintból. A Petőfi utcában a Kolozsvár utcától a Hungária utcáig tartó szakaszon már a szeptember 1-jei iskolakezdésre megújult az útburkolat, az északi rész a kivitelezési munkálatokat követően szintén teljes hosszában megújul majd.

Jó hír, hogy a Petőfi utca Hungária utca és Őz utca közötti szakaszának víziközmű-rekonstrukciós munkálatai is elindulnak 2023. szeptember 11-én. A kivitelezés idején pár hétig még részleges forgalomkorlátozásra lehet számítani.

Előreláthatólag – az időjárási tényezők és az előre nem tervezett esetleges technikai problémák függvényében szeptember 11-től kezdődően négy hétig tartanak majd a Petőfi utca Őz utca és Nagy Jenő utca közötti szakaszon a kivitelezési munkálatok. A szennyvízvezeték-rekonstrukció ezen a szakaszon nem igényel teljes útlezárást, viszont annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladhasson a felújítás, a lehető legrövidebb ideig zavarva a közlekedést, a következő forgalmi rend változásokra lehet számítani:

- a Petőfi utca 17. és a 25. szám között félpályás forgalomkorlátozás és sávelhúzás lesz, a parkoló sáv ideiglenesen megszűnik, így a Nagy Jenő utca és az Őz utca között a kétirányú forgalom továbbra is biztosított marad, és ezen a szakaszon a parkolás tilos lesz;
- a kivitelezéssel érintett terület mellett 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani.

Tervezetten október elejétől indul majd a Petőfi utca Nagy Jenő utca és a Hungária utca közötti szakaszának a kivitelezése, amely során egy munkagödör elkorlátozása valósul meg, így a következő forgalmi rend változásokkal jár:
- a nyugati oldalon alakítják ki a szélső besoroló sávot az északi irányban haladó forgalmi sáv érintésével,
- a Petőfi utcai buszmegállót ideiglenesen áthelyezik a Petőfi utca 25. szám elé.

A két ütem teljes kivitelezése előreláthatóan 7 hetet vesz majd igénybe, és várhatóan az iskolai őszi szünetben fejeződnek be, a legutolsó munkálatok a Kodály Zoltán utcai körforgalomban zajlanak majd. A befejező ütem lezárása után a Petőfi utca Hungária utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó szakasza ősz végén kap majd új, végleges burkolatot.

A fent megjelölt időszakban a víziközmű-rekonstrukciós projekthez kapcsolódóan a város más pontjain is számítani lehet még forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra, de a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítószámú projekt munkálatai hamarosan a végéhez érnek az egész városban. Részletekről és további információkról az alábbi honlapon tájékozódhatnak: www.pecs.hu/kehop-2-1-11-21-2022-00014

A városban ma olyan léptékű infrastrukturális fejlesztések zajlanak, amelyekre nem volt példa az utóbbi évtizedben. Ezért is köszönjük a lakók és közlekedők együttműködését és türelmét, amellyel a beruházások megvalósulását, és ezáltal Pécs fejlődését segítik. Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.
 

További híreink

Legfrissebb galériák