A Petőfi utcai víziközmű projektben egy hétig marad a forgalomkorlátozás az északi szakaszon

2023. november 3.

A Petőfi utcában február óta ütemezetten zajlanak a szennyvízvezetékek rekonstrukciós munkálatai. A Kolozsvár utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó szakaszon az utóbbi évek egyik legnagyobb, mintegy 3 milliárd forintból megvalósuló víziközmű-rekonstrukciója zajlik, a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítószámú, „Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése” Pécsett elnevezésű projekt keretében.

A Hungária utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó kivitelezési munkálatok a végéhez közelednek, de előre nem látható technikai problémák és az időjárás miatt a Kodály Zoltán utcai körforgalomban és az Alkotmány utca végénél található aknák rákötését még nem tudták befejezni ezen a héten a szakemberek. Előreláthatólag így még november 10-ig érvényben maradnak a korábbi korlátozások:

  • Az Alkotmány utca Petőfi utcára kicsatlakozó utolsó szakasza lezárva marad, így az Alkotmány utca az Alajos utcától továbbra is zsákutca. Az Alajos utcából keleti irányba is lehet kanyarodni, a közlekedés biztosítása érdekében az Alkotmány utca Alajos utca és Kóczián Sándor utca közötti szakasza kétirányú marad. Ezen a szakaszon viszont szükségessé válik a parkolás korlátozása.
  • A Kodály Zoltán utcai körforgalom délkeleti szakaszán és az Alkotmány utca végén zajló munkálatok miatt a Petőfi utca Őz utcától északra eső szakasza egyirányú marad, a körforgalomból déli irányba történő kihajtás lehetséges lesz, a Petőfi utca északi irányba zsákutca marad, innen a körforgalomba történő behajtás ideiglenesen nem lesz lehetséges.
  • A körforgalomban történő beavatkozások csak részben befolyásolják az autós közlekedést, a személyautók a körforgalomból továbbra is minden irányba ki tudnak hajtani;
  • Egyes helyi autóbuszok a munkálatok miatt továbbra is terelőúton járnak. A részleteket keressék a Tüke Busz Zrt. weboldalán.

Mindezek mellett a Petőfi utca Hungária utcától északra eső teljes szakaszán az útburkolat végleges helyreállítása is megkezdődik tervezetten az alábbiak szerint:

  • november 6-7-én a kopóréteg marása;
  • november 8-án a kötőréteg marása;
  • november 9-10-én aknaemelések történnek meg.

A marás és aknaemelés idején a Nagy Jenő utcából ki lehet hajtani, és az Őz utca is megközelíthető.

Az aszfaltozás 2023. november 11–12-én hétvégi munkavégzés keretében teljes útlezárás mellett zajlik majd a Hungária és a Kodály Zoltán utca közötti területen. A munkálatok zökkenőmentes kivitelezése miatt

  • a Nagy Jenő utca keleti ága zsákutca lesz;
  • az Őz utcába való be- és kiközlekedést a Vállalkozó igyekszik fenntartani, de november 11-12-én lesznek olyan időszakok, amikor az ott lakók nem fognak tudni ki- és beközlekedni. A vállalkozó szórólapon tájékoztatja a lakosokat az aktuális információkról.

A teljes útzár ideje alatt egyes helyi autóbuszok terelőúton járnak. A részleteket a Tüke Busz Zrt. weboldalán találják meg.

Pécs városvezetése még egy kis türelmet kér a környék lakóitól és a városban közlekedőktől, köszöni mindenki együttműködését és türelmét, amellyel a beruházások megvalósulását és ezáltal Pécs fejlődését segítik.

 

 

 

További híreink

Legfrissebb galériák