A végéhez közelednek a víziközmű projekt kivitelezési munkálatai

2023. november 10.

A KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítószámú, „Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése” Pécsett elnevezésű projekt keretében 2022 ősze óta a város több utcájában ütemezetten zajlanak víziközmű rekonstrukciós munkálatok.

A Petőfi utca Hungária utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó szakaszán a kivitelezési munkálatok a végéhez közelednek. Tervezetten – amennyiben az időjárás is engedi – 2023. november 11–12-én hétvégi munkavégzés keretében, teljes útlezárás mellett a Petőfi utca Hungária utcától északra eső teljes szakaszán az útburkolat teljes és végleges aszfaltozása is megtörténik. A közlekedés mielőbbi elindítása érdekében először a két szélső sávot aszfaltozzák, majd ezt követően a középső sávot.

A munkálatok zökkenőmentes kivitelezése miatt a Nagy Jenő utca keleti ága zsákutca lesz; az Őz utcába való be- és kiközlekedést a vállalkozó igyekszik fenntartani, de november 11-12-én lesznek olyan időszakok, amikor az ott lakók nem fognak tudni ki- és beközlekedni, ezért kérjük, hogy főleg autóikkal már pénteken álljanak át másik parkolóhelyre, mert főleg a délelőtti órákban a be- és kihajtás néhány óráig nem lesz lehetséges. A vállalkozó szórólapon tájékoztatja a lakosokat az aktuális információkról. A teljes útzár ideje alatt egyes helyi autóbuszok terelőúton járnak. A részleteket keressék a Tüke Busz Zrt. weboldalán.

Az Erzsébet utcában a járda és az út aszfaltozása, illetve a Hársfa úti csomópont már elkészült. Az Erzsébet utca és a Fischer Béla utca kereszteződésében az utolsó rákötések vannak még folyamatban, továbbá az Erzsébet utca alsó zsákutca szakaszán zajlanak csőfektetési munkálatok.

A Vöröskereszt utcában jelenleg szegélyépítési munkálatokat végeznek, a november 13-ai héten a járdák esetében megkezdődik az aszfaltozás, ezt követően az utca útburkolatát aszfaltozzák majd.

A Dugonics utcában jelenleg még csak a szegélykő bontási munkálatok történnek, a járdák és az utca útburkolatának aszfaltozására a Vöröskereszt utcai munkálatokat követően kerül sor.

2023. november 15–19. között a Felsővámház utca – Dugonics utcai kereszteződés északi sávjában pontszerű munkavégzés miatt félpályás lezárás történik. A kivitelezéssel érintett területen „Úton folyó munkálatok”, „Útszűkület”, „Előzni tilos”, „Megállni tilos”, „30 km/h sebességkorlátozás” táblákat helyeznek ki. Előreláthatólag a teljes útpályát november 20-án reggel 6 órakor adják vissza a közlekedőknek.

Pécs városvezetése még egy kis türelmet kér a kivitelezéssel érintett területek lakóitól és a városban közlekedőktől, köszönik mindenki együttműködését és türelmét, amellyel a beruházások megvalósulását és ezáltal Pécs fejlődését segítik.

További híreink

Legfrissebb galériák