Újabb csarnok kivitelezése fejeződött be a Déli Ipari Parkban

2023. november 23.

Lezárult a TOP-6.1.1-16-PC1-2018-00007 azonosító számú, Csarnok építés a pécsi Déli Ipari Parkban tárgyú projekt kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a helyi gazdaság fejlesztésére és a foglalkoztatottsági szint növelésére, a befektetés- és beruházásösztönzésre, amelynek keretében kiemelt prioritásként kezeli a Déli Ipari Park városi tulajdonú területeinek fejlesztését. A megfelelő infrastruktúra kínálat érdekében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 117/2018. (VI. 21.) sz. határozatával hozott döntést arról, hogy az Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című, TOP-6.1.1-16 pályázati felhívásra pályázatot nyújt be. A pályázat beadására 2018. július 16-án került sor.

A Közreműködő Szervezet 2018. október 17-én kelt döntése értelmében a TOP-6.1.1-16-PC1-2018-00007 azonosító számú, Csarnok építés a pécsi Déli Ipari Parkban című projekt, 100%-os támogatási intenzitással, a Széchenyi 2020 program keretében 786 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai költségvetési előirányzatból. A Támogatási Szerződést 2018. december 4-én, a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést 2022. szeptember 14-én írták alá. A beruházás megvalósítása 2022. szeptember 26-án a munkaterület átadás-átvétellel kezdődött meg.

A projekt célja Pécsett, az Időjós utcában – a 01455/88 hrsz-ú ingatlanon – egy közel 2200 m2-es területű, bérbeadható csarnok és kiszolgáló létesítményeinek megépítése (az összeterület mintegy 2870 m2). Az ingatlan gépjárművel való megközelítése a déli oldalról már kialakított útcsatlakozás segítségével belső úton biztosított. A terület az Időjós út felől közúti csatlakozással rendelkezik.

A csarnoképületet részekre oszthatóan alakították ki:

  • irodaépület és szociális blokk;
  • gyártócsarnok (gyártó- és tároló területtel, hálóvasalt ipari padló padozattal, hőszigetelt, kültérbe nyíló, ipari szekcionált kapuval);
  • fedett-nyitott szín – időjárás független áruátadást tesz lehetővé.

A megépült csarnok jelenleg 2 db észak-déli irányú szárnnyal rendelkezik, amelynek nyugati szárnyához kapcsolódik a déli oldalon az iroda blokk, a keleti oldalon a középtengely vonalában a szociális blokk. Mindkét csatlakozó épület kétszintes kialakítású.

Az épületet előregyártott vasbeton pillérvázas rendszerrel, lapos tetővel építették meg, lágy PVC csapadékvédő szigeteléssel lefedve. A csarnok tiszta belmagassága 8,60 méter, a „T” tartók között, 9,80 méter, az építmény magassága 10,76 m. A csarnokok fekvő helyzetű szendvicspanel falburkolatúak, akárcsak a szociális blokk, azonban az iroda hagyományos vázkitöltő falazattal épült, Dryvit rendszerű szigeteléssel. A nyílászárók műanyag anyagúak, fehér színűek. Az északi és déli oldalon előtető biztosítja a csarnokok részére az időjárástól független árumozgatást.

Az épület bővítésére is van lehetőség: kész tervek állnak a későbbi bérlő rendelkezésére igény esetén egy 534 m2 nagyságú csarnoktér, egy 520 m2-es fedett manipulációs tér, egy portaépület, egy hídmérleg építésére.

A fejlesztés lehetővé teszi, hogy további munkáltatók települjenek Pécsre, biztosítva így a város gazdaságának erősödését.

További híreink

Legfrissebb galériák