Ökosuli a KÉK-Zöld Irodában

2013. július 30.

2013. augusztus 1-én 17.00-kor kerül sor a KEOP-6.2.0./B/09-11-2011-0036 kódszámú „KÉK-Zöld iroda megvalósítása a Melinda Parkban” című pályázat Ökosuli című programsorozatának negyedik eseményére.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület, az Ökováros-Ökorégió Alapítvány, valamint a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft,. tisztelettel meghívja Önt, az Új Széchenyi Terv keretében elnyert „KÉK-Zöld Iroda megvalósítása a Melinda Parkban” című nyertes projekt következő eseményére.
 

Az Ökosuli felnőtteknek a KÉK-Zöld iroda projekt lakossági szemléletformáló programja keretében kerül megrendezésre a projekt két éve alatt minden hónap első csütörtökén 17 órától a KÉK-ZÖLD házban. Elsősorban azon pécsi felnőtt és fiatal érdeklődőket várja, akik érzékenyek Pécs környezeti problémáira, a városban zajló fenntarthatóságra törekvő fejlesztési lehetőségekre szűkebb és tágabb környezetünkben. A rövid és hosszabb távú megoldási lehetőségeket civil szervezetekkel, hivatali szervekkel, szolgáltatókkal együttműködve keresik a program találkozói során. A negyedik alkalom témája: Alternatív energiák a lakosság szolgálatában – Mire jó a sörkollektor?
 

A fórumon Simor Árpád faipari mérnök mutatja be nemrég elkészült sörkollektorát, és beszél annak működési elvéről, praktikákról, energiamegtakarításról. Szó esik egyszerű, hétköznapi anyagokból elkészíthető energianyerő eszközökről, nagyobb pécsi és országos fejlesztésekről, hosszabb távú lehetőségekről a kertvárosban élők számára. A fórum során lehetőség nyílik beszélgetésre, közös ötletelésre, esetleg kisebb, energiaköltség megtakarítási számításokra.

További híreink

Legfrissebb galériák