KÉK-Zöld Iroda: Iskolai büfék a terítéken – avagy egészségkárosító anyagok szűkebb környezetünkben

2013. október 3.

2013. október 3-án 17.00-kor kerül sor a KEOP-6.2.0./B/09-11-2011-0036 kódszámú „KÉK-Zöld iroda megvalósítása a Melinda Parkban” című pályázat Ökosuli című programsorozatának hatodik eseményére.

Mi is az az Ökosuli?


Az Ökosuli felnőtteknek szóló lakossági szemléletformáló program, mely a KÉK-Zöld Iroda projekt keretében kerül megrendezésre minden hónap első csütörtökén 17 órától a KÉK-ZÖLD házban.
 

Kiket várunk az Ökosulira?
 

Elsősorban azon pécsi felnőtt és fiatal érdeklődőket várjuk, akik érzékenyek Pécs környezeti problémáira, a városban zajló fenntarthatóságra törekvő fejlesztési lehetőségekre szűkebb és tágabb környezetünkben. A rövid és hosszabb távú megoldási lehetőségeket civil szervezetekkel, hivatali szervekkel, szolgáltatókkal együttműködve keresik a program találkozói során.
 

Mit kínálunk a 6. Ökosuli alkalmával?
 

A vendégek ezúttal a következő témával ismerkedhetnek meg: Iskolai büfék a terítéken – avagy egészségkárosító anyagok szűkebb környezetünkben
 

„Az iskola és a hatóság engedélyezi, a büfés elkészíti, a védőnő mérlegeli, a szülő kifizeti, a gyerek megeszi.”
Milyen az iskolai büfék jelenlegi helyzete? Mely arányban kaphatók egészséges, eselteg helyi termelőktől származó élelmiszerek? Miként lehetne javítani a kínálat minőségén és összetételén úgy, hogy mindenki jól járjon? Van-e párbeszéd, tapasztalat az érintettek között, mik a megújulás lehetőségei? Erről, és a jogszabályi háttérről beszélgetnek a fórumon meghívott védőnők, bűfések, pedagógusok, szülők.
 

Időpont: 2013. október 3., 17:00
 

Helyszín: Pécs, Melinda Szabadidőpark, Melinda u. 10.

További híreink

Legfrissebb galériák