A KÉK-Zöld Iroda 2013. szeptember 11-én dupla rendezvénnyel várja az érdeklődőket

2013. szeptember 11.

2013. szeptember 11-én a KEOP-6.2.0./B/09-11-2011-0036 kódszámú „KÉK-Zöld iroda megvalósítása a Melinda Parkban” című pályázat két eseményére is sor kerül, Zöldműves klub és Zöldfórum is várja az érdeklődőket.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület, az Ökováros-Ökorégió Alapítvány, valamint a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft,. tisztelettel meghívja Önt, az Új Széchenyi Terv keretében elnyert „KÉK-Zöld Iroda megvalósítása a Melinda Parkban” című nyertes projekt következő eseményeire.
Szeptember 11-én 15 órakor a Melinda Szabadidőparkban újra Zöldműves klub.
 

Téma: Nemezeljünk!
 

A nemezelés őrégi, Ázsiából származó technika, gyapjúból készítettek pl. nemezsátrakat. Napjainbkban újra felefedezték a nemezt, dísz – és használati tágyakat készítenek belőle. A Zöldműves klubban az érdeklődő gyerekek virágot, kitűzőt, pillangót, karkötőt készíthetnek majd.

Szeptember 11-én 17.30 – kor szintén a Melinda Szabadidőparkan Zöldfórum is lesz.
Az ötödik alkalom témája: „A lakótelepi lakosság gondolkodásának és életmódjának környezetbaráttá alakítása”
A meghívott előadó környezetvédelmi szakemberrel az érdeklődők a lakótelepi környezetben megvalósítható jelenlegi lehetőségekről beszélgetnek. Szó esik - többek között – a szelektív hulladékgyűjtésről, víztakarékosságról, vegyszermentes háztartásról, helyi piacokról. Természetesen középpontban most is a Kertváros lakossága, és a társasházakban megvalósítható lehetőségek.

További híreink

Legfrissebb galériák