Bemutatták a sajtó számára a 120 millió forintból megújuló Rácvárosi Óvodát.

2014. február 7.

A tervezett ütemezésnek megfelelően halad a Rácvárosi Óvoda közel 120 millió forintból megvalósuló kivitelezése. A munkálatok előreláthatólag nyár végére készülnek el.

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő a projekt kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy város oktatás és nevelés fejlesztési céljai a kitűzött irányba haladnak, melynek egyik példája lehet a Rácvárosi Óvoda fejlesztése. A sajtóbejárás során az Oktatási Bizottság elnöke kifejtette, hogy feladatának tekinti, hogy az elmúlt évek oktatási fejlesztéseit a város a 2014 és 2020 közötti időszakban is töretlenül folytassa, annak érdekében, hogy olyan nevelési infrastruktúrát biztosíthassanak a pécsi gyerekeknek, amelyet nemcsak az ország, hanem a világ minden tájáról megirigyelhetnek. A képviselő a beszédében kitért a város, az elmúlt évek bölcsőde, óvoda és iskola fejlesztés terén elért sikereire, megemlítve többek között az informatikai fejlesztéseket, az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda, a TVT, a Mezőszél ovi és Gosztonyi utcai intézmények felújítását, valamint a Fészek Bölcsődében SNI családi napközi kialakítását.

Új épületszárny, beépülő tetőtér, szigetelés - sorolta a kivitelezés mindenki számára látható elemeit Nagy Csaba Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere a sajtó számára szervezett bejáráson. A sajtóeseményen a városvezető természetesen nem csak a külső változásokról ejtett szót, hanem a belső tér fejlesztéséről is részletesen beszélt, mint mondta az óvoda nem csak külsőleg, hanem belsőleg is megújul, a felújítás mellett számtalan (asztalok, székek, textíliák) a mindennapos működést segítő eszköz, tárgy kerül beszerzésre. A városvezető Hoppál Péter beszédéhez kapcsolódva elmondta, hogy prioritásként kezeli, hogy a város oktatási intézményei a Rácvárosi Óvodához és az elmúlt években végrehajtott iskolákat és óvodákat érintő beruházásokhoz hasonló minőségben újulhassanak meg.

A munkálatok a megadott ütemben haladnak, a kivitelezés nyárral lezárul- mondta Dr. Merza Péter a projektmenedzsment feladatokat ellátó Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A cégvezető a bejárás során kifejtette, hogy az óvódások előreláthatólag ősszel vehetik birtokba a közel 120 millióból felújított intézményt.

További híreink

Legfrissebb galériák