MEGÚJULT A PÉCS, NYUGATI VÁROSRÉSZI ÓVODA MEZŐSZÉL UTCAI KÖZPONTJA

2014. október 8.

A VÁROS ENERGETIKAI FEJLESZTÉSI TERVEINEK MENTÉN ÚJULT MEG A PÉCS, NYUGATI VÁROSRÉSZI ÓVODA MEZŐSZÉL UTCAI KÖZPONTJA

2014. október 7-én Páva Zsolt Pécs polgármestere, az intézmény dolgozói és a kisgyermekek jelenlétében avatta fel a Mezőszél utcai központi óvoda energetikailag megújult épületét.

Páva Zsolt polgármester elmondta: első körben a korábban átadott Gosztonyi utcai Fészek Bölcsőde mellett Mezőszél utcai Óvoda megújítására nyílt lehetőség uniós és kormányzati források segítségével. A polgármester hangsúlyozta:

A fiataloké a jövő, Pécs pedig külön figyelmet fordít a fiatalokra. Nem árt ezt már korán kezdeni. A pécsi fiatalok megérdemlik, hogy a lehető legjobb feltételek között tanulhassanak, járhassanak óvodába és iskolába.

Pécs sok milliárd forintot költött az elmúlt 4 évben az oktatási intézmények felújítására és modernizálására. Ez így is marad – ha rajtam múlik, mert az a célom, hogy folytassuk ezt a programot.


A projekt 113 millió forintból valósult meg. A beruházás keretében hőszigetelték az épület homlokzatát, a tetőt, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert.  Az energiatakarékossági beruházásnak köszönhetően a Mezőszél utcai intézmény fejlesztésével az épület energetikai besorolása „F”-ről „A”-ra, azaz kiválóra módosult, melynek köszönhetően az éves átlagos nettó 4,5 milliós forintos energiaköltség, 1,6 milliós forintos nettó összegre csökken.

Battyáni Istvánné, a Pécs, Nyugati Városrészi Óvoda igazgatója köszönetet mondott a városvezetésnek a felújításban résztvevő szervezeteknek, és a szülőknek, kollégáknak és a gyerekeknek a munkálatok során tanúsított türelmükért.

További híreink

Legfrissebb galériák