Kertvárosi rendelő energetikai korszerűsítése

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának régi stratégiai terve egy kertvárosi rendelőintézet létrehozása, biztosítva ezzel Pécs legnépesebb városrészének kifogástalan egészségügyi ellátását. A 2014-2020 közötti területfejlesztési pályázatok közül két konstrukció együttes megvalósítása esetén hozható létre a városrész új egészségügyi központja, ezek a következők:

  • „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése”, TOP-6.6.1-15 kódszámon, melyre PMJVÖ „Kertvárosi rendelő kialakítása” címmel nyújt be pályázatot.
  • „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” TOP-6.5.1-15 kódszámon, melyre PMJVÖ „Kertvárosi rendelő energetikai korszerűsítése” címmel nyújt be pályázatot.

 

A TOP-6.5.1-15 „Kertvárosi rendelő energetikai korszerűsítése”:

A program keretében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a teljes épület energetikai korszerűsítését kívánja megvalósítani. Szükséges, valamennyi, nem nyílászárónak minősülő épülethatároló szerkezetet (külső térelhatároló szerkezeteket), a külső nyílászárót - azokat új, fa, vagy műanyag ablakokra lecserélni –, a fűtést, a használati meleg vízellátást és a belső világításokat korszerűsíteni. Napkollektorok és napelemek telepítésének lehetőségét tervező megvizsgálja. Cél az épület hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése a felújításban érintett épület egészén.

A teljes épület fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése. Vizsgálandó a vezetékhálózat állapota is.

A fejlesztés műszaki tartalma, a tervezés során vizsgálandó tételek:

  • A teljes épületre vonatkozóan a fényforrások, világítótestek és előtétek cseréje; kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, az igényekhez térben és időben alkalmazkodó műszaki megoldások (pl. szakaszolások, jelenlétérzékelők) kialakítása, amennyiben energia-megtakarítást eredményeznek.
  • Az épületek egészére utólagos külső hőszigetelés tervezendő. Valamennyi nem nyílászárónak minősülő épülethatároló szerkezet fűtetlen tér felé eső oldalát (pl. külsőfal, lapostető, padlásfödém, fűtött tetőteret határoló szerkezetek, alsó zárófödém árkád felett, alsó zárófödém fűtetlen pince felett, homlokzati üvegfal, de legalább a fűtött és fűtetlen terek közötti falak fűtetlen tér felé eső oldala) utólagos hőszigeteléssel kell ellátni. Az épület egészén a nyílászárókat korszerű, hőszigetelő nyílászárókra kell lecserélni. Külső nyílászáró-csere.
  • Az épületek fűtése és használati melegvize távhőről biztosított. Felül lesz vizsgálva a meglévő gépészeti – fűtési, használati melegvíz - rendszer és javaslatot kell adni a megújítására. Az épületben minden radiátor cseréje szükséges, a radiátorokat egyenként, „vandálbiztos” termosztatikus fejjel szabályozhatóan szükséges kialakítani.
  • Tervezőnek szükséges megvizsgálnia a napelem, napkollektor rendszerek telepítésének lehetőségét. Amennyiben a projekt szempontjából a napelem, napkollektor rendszerek telepítése gazdaságos, tervező feladata a teljes körű tervdokumentáció elkészítése.
Kertvárosi rendelő energetikai korszerűsítése, TOP-6.5.1-15-PC1-2016-00003
Kedvezményezett neve és elérhetősége

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

Magyar Államkincstár Baranyai Megyei Igazgatósága

Pályázat benyújtása 2016. június 30.
Támogatási szerződés aláírása 2016. december 13.
Projektkezdés 2016. december 13.
Projektzárás 2018. március 31.
Elszámolható projektköltség 109 017 514 Ft
Igényelt támogatás 109 017 514 Ft
Megítélt támogatás 109 017 514 Ft
Támogatás mértéke 100 %
Szerződött támogatás összege 109 017 514 Ft

További híreink

Legfrissebb galériák