Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodája és a Kicsikék Bölcsőde felújítása

A tervezett fejlesztés helyszínét a kertvárosi Németh László utcában található Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodája és a Kicsikék Bölcsőde jelenti.

A projekt átfogó célja, hogy Pécs városának Kertváros településrészén a helyi önkormányzat (eleget téve kapcsolódó alapfeladatának) megfelelő környezetben és minőségben biztosítsa a gyermeknevelés alapvető feltételeit. A projekt közvetlen célja a város fejlesztéspolitikai céljaival összhangban, a Kertváros egyik, 120 férőhely kapacitással rendelkező óvodájának és a vele szomszédos épületben működő 80 férőhelyes bölcsődének a fejlesztése annak érdekében, hogy az intézmény vonzáskörzetében tapasztalható ellátási igények megfelelő minőségben biztosítottnak legyenek a gyermekek nevelése során.

A fenti fejlesztési célokkal összhangban az óvodai és bölcsődei épület részek szabványos és rendeletben előírt, jelenleg nem létező helyiségei biztosítottak lesznek a beruházást követően, tehát a meglévő épület belső és külső felújítása annak érdekében történik, hogy a nevelés során az infrastrukturális feltételek maradéktalanul teljesüljenek. A felújítás keretében kialakításra kerül elkülönítő és orvosi szoba, a hatályos szabványnak megfelelően megnő a foglalkoztató csoportszobák alapterülete, az épület akadálymentesítése megtörténik, a meglévő terek racionalizálásra kerülnek és a konyhák felújítása is megvalósul. A projekt olyan lehetőségeket és nevelési környezetet, jó színvonalat valamint szabadidős programokat teremt a környék lakói és gyermekeik számára, amelyek az intézményt nemcsak vonzóvá, de egyedivé is teszik.

Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodája és a Kicsikék Bölcsőde felújítása, TOP-6.2.1-15 -PC1-2016-00011
Kedvezményezett neve és elérhetősége

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

Magyar Államkincstár Baranyai Megyei Igazgatósága

Pályázat benyújtása 2016. augusztus 16.
Támogatási szerződés aláírása 2016. december 14.
Projektkezdés 2016. december 14.
Projektzárás 2019. június 30.
Elszámolható projektköltség 431 025 556 Ft
Igényelt támogatás 431 025 556 Ft
Megítélt támogatás 431 025 556 Ft
Támogatás mértéke 100 %
Szerződött támogatás összege 431 025 556 Ft

További híreink

Legfrissebb galériák