Óvodafejlesztés Pécsett

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 248/2012. (06.21) számú határozatával döntötött arról, hogy a TÁMOP-3.1.11-12/2 program keretében „Óvodafejlesztés Pécsett” címmel pályázatot nyújt be, egyúttal megbízta a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. a pályázati dokumentumok összeállításával.

A pályázat célja az, hogy az óvoda a támogatás segítségével optimális személyi és tárgyi feltételeket tudjon biztosítani a kisgyermekek számára személyiségük kibontakoztatásához. Ennek megfelelően a pályázat keretében az intézmények szolgáltatási színvonalának növelésére képzések (pl. az agresszió kezelése az óvodában, személyiségfejlesztés pedagógusoknak a stressztűrő-képesség növelése érdekében), valamint infrastruktúraépítés (pl. tornaszoba kialakítása) és eszközbeszerzés (pl. gyermekszékek, óvodai fektető, diavetítő, különféle játékok beszerzése) révén van lehetőség.

A pályázati kiírás értelmében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, egy pályázatot nyújthatott be, melyben az Önkormányzat valamennyi óvodai feladat-ellátási hellyel rendelkező közoktatási intézménye szerepel.

A pályázat előkészítése során a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. kérdőíves felméréssel mérte fel az intézmények eszköz és képzési igényeit.

A 2012 augusztusában benyújtott pályázat összköltségvetése bruttó 100 millió forint. A pályázattal kapcsolatos végleges döntés 2012 utolsó negyedévére várható.

A projektnek köszönhetően mindegyik intézményben sor kerül családi napokra és szülői szakmai fórumokra, szervezetfejlesztése, továbbképzésekre, tréningekre. A résztvevő intézményekben az alábbi eszközök kerülnek beszerzésre: óvodai fektető, gyerekszék, gyerekasztal, tornapad, tornaszekrény, babaház, kerti pad, kerti asztal, tornazsámoly, rugós mérleghinta, bordásfal, stb.

A projekt sikerével jelentősen javulhat a pécsi óvodák infrastrukturális helyzete.

A Közremködő Szervezet 2013. február 8-án kelt levelében értesítette Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy a pályázatot forráshiány miatt tartaléklistára helyezte.

Óvodafejlesztés Pécsett, TÁMOP-3.1.11-12
Kedvezményezett neve és elérhetősége

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
(7621 Pécs, Széchenyi tér 1.)

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
(7621 Pécs, Mária u.3)

Pályázat benyújtása 2012. augusztus 6.
Elszámolható projektköltség 100 000 000 Ft
Igényelt támogatás 100 000 000 Ft

További híreink

Legfrissebb galériák