Szivárvány Gyermekház többfunkciós térségi szolgáltató intézménnyé alakítása

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a 361/2012. (11.15.) sz. határozatával döntött arról, hogy a TIOP—1.2.1/A-12/1 Agóra - multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása program keretében pályázatot nyújt be „Szivárvány Gyermekház többfunkciós térségi szolgáltató intézménnyé alakítása”címmel, bruttó 600 millió forintos költségvetés és 100%-os támogatásintenzitás mellett.

A projekt közvetlen (konkrét) célja: Pécs Uránváros városrészében a jelenleg is közművelődési intézményként működő Szivárvány Gyermekházból egy olyan többfunkciós közművelődési-közösségi létesítmény kialakítása, amely intézmény egyszerre tölti be a városrész közösségi katalizátor szerepét és létesít folyamatos kapcsolatot a város és vonzáskörzete között.

Pécs Uránváros városrészében a jelenleg is közművelődési intézményként működő Szivárvány Gyermekházból egy olyan többfunkciós közművelődési-közösségi létesítmény kialakítása, amely intézmény egyszerre tölti be a városrész közösségi katalizátor szerepét és létesít folyamatos kapcsolatot a város és vonzáskörzete között az alábbiak ellátásával:
- Modern, a célcsoportok és partnerszervezetek igényeit kielégíteni képes központ kialakítása, amely a legújabb minőségi színvonalon biztosítja a művelődés-közművelődés közösségi tereit, egyfajta KultúrPlaza-ként működve;
- A létesítmény hidat képez a közművelődés és felnőttképzés, valamint a közművelődés és közoktatás alrendszere között.
- A térségi szerep erősítése érdekében ágazati együttműködéseken keresztül, a rendelkezésére álló intézményi, humán és szakmai erőforrások bevonásával segíti, hozza helyzetbe a térségi településeket és az ott működő kulturális szervezeteket, közösségi csoportokat;
- A működési területen és vonzáskörzetben élő lakossági csoportok és itt működő szervezetek minél nagyobb hányadát vonja be az intézményi programokba, biztosítva ezzel Pécs kulturális alapú városfejlesztésének minél nagyobb mértékű kiteljesedését.
- Összességében megállapítható, hogy a létesülő többfunkciós intézmény kialakítása hiánypótló beruházás a nyugati városrészben (Uránváros) és Pécs térségében, hiszen jelenleg sem érhető el olyan infrastruktúra, amely érdemben képes megszólítani a jelzett célcsoportokat és amely a korábbiaknál nagyobb mértékben, modern környezetben képes befogadni a kapcsolódó eseményeket, foglalkozásokat, programokat és nagyobb volumenű rendezvényeket.

A projekt teljes költsége bruttó 599 768 246 Ft, az igényelt támogatást 599 768 246 Ft.

A pályázat 2013. január 11-én került benyújtásra. A pályázatot az ESZA Nonprofit Kft. 2013. június 13. döntése értelmében nem részesült támogatástban.

Szivárvány Gyermekház többfunkciós térségi szolgáltató intézménnyé alakítása, TIOP—1.2.1/A-12/1
Kedvezményezett neve és elérhetősége

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
(7621 Pécs, Széchenyi tér 1.)

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

ESZA Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. (1134 Budapest, Váci út 45.)

Pályázat benyújtása 2013. január 11.
Elszámolható projektköltség 599 768 246 Ft
Igényelt támogatás 599 768 246 Ft

További híreink

Legfrissebb galériák