PÉCS, NYUGATI VÁROSRÉSZI ÓVODA, AJTÓSI DÜRER UTCAI INTÉZMÉNY GYERMEKÉTKEZTETÉS FELTÉTELEIT JAVÍTÓ FEJLESZTÉSE

A Nemzetgazdasági Miniszter a gyermekétkeztetést javító fejlesztések támogatására pályázatot hirdetett. Mely kapcsán Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-t a Pécs, Nyugati Városrészi Óvoda, Ajtósi Dűrer utcai intézmény pályázatának előkészítésével bízta meg.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. által előkészített projekt megvalósításának teljes költsége bruttó 4.614.357.- Ft, melyhez Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának 75 %-os támogatásintenzitás mellett, a teljes elszámolható költség 25%-nak megfelelő összegű, azaz bruttó 1.153.590.- Ft  saját erőt szükséges biztosítania.

 

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által támogatott 2015. május 28-án benyújtott pályázatból az alábbi fejlesztések valósulnának meg a tervek szerint:

Felmosó tároló Kialakítása:

A meglévő kuka tárolóból kerül leválasztásra egy felmosó vízvétel, tároló helyiség. A felmosó tárolóba kerülnek elhelyezésre konyhai rész felmosásához, takarításához használandó eszközök (felmosó, vegyszerek, stb.). Ezen helyiségben kialakításra kerül egy hideg-meleg vízvételi lehetőséggel ellátott falikút.

Óvodai fehér mosogató Kialakítása:

Jelenleg az Intézményben az óvodai és bölcsődei „fehér” mosogatást egyazon helyiségben végzik. Ez a napi felhasználást nagyban nehezíti. A bölcsődei étkezést követően az edényzeteket a mosogató beadó ablakához viszik, ahol megkezdődik a mosogatás. Ezzel párhuzamosan az óvodai edényeket is odaviszik, azonban ezek mosogatással várni kell. Így a hosszabb állás során az edényekre az ételek rászáradnak, a mosogatásuk ezek után nehézkes, esetenként hosszas áztatással lehet biztosítani a telje körű mosogatást. Ezt áthidalva szükséges kialakítani a bölcsődei meglévő fehér mosogató mellette egy óvodai fehér mosogató helyiséget is.

Férfi öltöző kialakítása:

Jelenleg az Intézményben csak koedukált öltöző található. Az Intézmény dolgozói között jelenleg 2 darab férfi dolgozói is van. Ezen dolgozók öltözése csak időbeni elkülönítve biztosítható. Kialakításra kerül egy férfi öltöző.

Külső oldali nyílászárók felújítása:

A konyha külső oldali nyílászárói felújításra kerülnek. A külső nyíló nyílászárók külső oldali szúnyoghálóval lesznek ellátva úgy, hogy az ablakok nyithatósága biztosítva lesz.

Radiátorok felújítása:

Minden radiátort vandál biztos termosztatikus szeleppel lesz ellátva. A konyhában és kapcsolódó helyiségeiben a meglévő radiátorok mázolva lesznek.

Berendezési tárgyak, Edényzetek cseréje

Azon berendezési tárgyak és edényzetek lecserélése melyek a napi használatra már alkalmatlanok.

A pályázat elbírálása 2015 őszére várható.

PÉCS, NYUGATI VÁROSRÉSZI ÓVODA, AJTÓSI DÜRER UTCAI INTÉZMÉNY GYERMEKÉTKEZTETÉS FELTÉTELEIT JAVÍTÓ FEJLESZTÉSE, 254437
Kedvezményezett neve és elérhetősége

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

Nemzetgazdasági Minisztérium

Pályázat benyújtása 2015. május 28.
Elszámolható projektköltség 4 614 357 Ft
Igényelt támogatás 3 406 767 Ft

További híreink

Legfrissebb galériák