Nyugati városrészi kerékpárút megvalósítása

A projekt célja, Pécs város nyugati településrészének kerékpárosbarát fejlesztése, melynek keretében megvalósul a nyugati városrész és az egyetemváros kerékpáros összeköttetése.

A kerékpárosbarát fejlesztés a projekt keretében tervezett személetformáláson keresztül hozzájárul a csökkenő környezetterheléshez, a közlekedésbiztonság javításához és alternatívát nyújt a városon belüli nem motorizált közlekedésre. A beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a város polgárai, a napi rendszerességgel munkába járók, a városban tanuló diákok, munkába járók, gyorsabban, könnyebben és olcsóbban, de legfőképpen környezetbarát módon és biztonságosan elérjék úti céljukat.

A város nyugati részének jelenleg nincs olyan kerékpáros összeköttetése, mely biztonságos elérést biztosítana a belvárossal, ezért a projekt alapvető célja a nyugati városrész egyetemvárossal történő összekötése, melynek révén az „egyetemvárosi kerékpárút” használatával megteremtődik a belvárossal való összeköttetés.

A projekt keretében 4100 fm hosszúságban kerül kiépítésre illetve kijelölésre kerékpárút. A kerékpárút a PTE Orvostudományi kar épületének déli oldalától indul és a Szigeti út - Rácvárosi út – Pellérdi út érintésével éri el a nyugati városrészt.

A kerékpárút megvalósítása több éves problémát old meg, hiszen elérhetővé válik a város nyugati része, a munkavállalók kerékpáros munkába járása biztonságos körülmények között történik.

A kerékpáros infrastruktúra építésének, a kerékpáros útvonalak kijelölésének hasznos hozadéka, hogy növeli a kerékpáros közlekedés népszerűségét és elfogadottságát és ezáltal hozzájárul a kerékpározás részarányának növeléséhez.

Nyugati városrészi kerékpárút megvalósítása, TOP-6.4.1-15-PC1-2016-00004
Kedvezményezett neve és elérhetősége

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

Magyar Államkincstár Baranyai Megyei Igazgatósága

Pályázat benyújtása 2016. május 6.
Támogatási szerződés aláírása 2016. augusztus 12.
Projektkezdés 2016. augusztus 12.
Projektzárás 2022. augusztus 30.
Elszámolható projektköltség 308 000 000 Ft
Igényelt támogatás 308 000 000 Ft
Megítélt támogatás 308 000 000 Ft
Támogatás mértéke 100 %
Szerződött támogatás összege 308 000 000 Ft

További híreink

Legfrissebb galériák