Pécsi városi turisztikai információs pont kialakítása a Széchenyi tér 1. szám alatt

A város számára kiemelt fontosságú, hogy a turisztikai piacon úgy tudjon megjelenni, hogy teljes képet biztosítson, mind a kínálatáról, mind a turisztikai szolgáltatásairól. E cél érdekében szükséges egy integrált információs pont létrehozása, amelyben egyszerre jelennek meg a jegyértékesítés, programajánlási, kikapcsolódási és vásárlási lehetőségek.

2015 nyarán kiürült a volt Alexandra könyvesbolt mind elhelyezkedésénél, mind fizikai adottságait tekintve méltó helyszíne lehet egy reprezentatív városi arculattal kialakított integrált, akadálymentes információs pontnak. A kiürült ingatlan a belváros szívében található, ott, ahol a turista és városi forgalom a legnagyobb mértékű. A tervezett helyszín központi elhelyezkedése révén tökéletes információs pont, hiszen a főtérről a turisták minden turisztikailag releváns helyszínre, programra könnyedén eljuthatnak.

Az információs pont 3 fő funkciót foglal magába:

A kialakítandó információs pont célja, hogy a városi turisztikai kínálata egységesüljön, ezáltal egy egycsatornás, integrált városi brand jöjjön létre, melynek a kommunikációs elemeken túl alapeleme a Széchenyi tér 1. szám alatt kialakítandó 3 funkció is. A projekt keretében végrehajtott fejlesztésen keresztül a vendégek képet kaphatnak Pécs hangulatából is, hiszen az információs pont és kapcsolódó egysége úgy kerülnek kialakításra, hogy mind designban, mind grafikában, mind a bútorzat kialakításában bemutassák a város értékeit, jelképeit, színvilágát. A harmonikusan kialakított belső tér mellett Pécs város bemutatását szolgálják a shop részben árusított termékek is.

Az akadálymentes földszinten kerül kialakításra a klasszikus információs pont. Itt 4 munkaállomáson keresztül állandó információszolgáltatás történik a betérő vendégek igényei kielégítése érdekében.  A turisták és a városlakók itt kapnak teljes képet a városi programokról, múzeumi kínálatról, jegyvásárlási lehetőségről, kombinált jegycsomagokról, szállás és közlekedési lehetőségekről. Az információs asztalok kialakításánál a tervezők a város hangulatát idéző desing mellett törekedtek a vendégek és dolgozók kényelmének kiszolgálására, valamint a legpraktikusabb információátadási módok megvalósítására.

A turisták számára kiemelt jelentőséggel bír az emléktárgyak vásárlása a meglátogatott településről, e cél, valamint a város hangulatának leképezése érdekében kerül kialakításra a földszinti részen egy bolt funkció, ahol a jellegzetes pécsi termékek (sör, itóka, bor, pólók, kesztyű, stb.) kerülnek vitrinekben és tárlókban kínálására a vendégek számára, bemutatva Pécs kreatív ipari és termelési erősségeit egyaránt.

A turisták és betérő vendégek kényelmi érzetének tovább fokozását a szintén a földszinten kialakított 20 fő számára férőhelyet biztosító elsősorban pécsi termékeket árusító kávézó funkció biztosítja. A kávézó mind designban, mind bútorzatában Pécs bemutatását szolgálja.

A projekt keretében az ingatlan további helyiségeiben kiszolgáló funkciók kerülnek kialakításra, mosdók, raktár, multifunkcionális szoba és poggyásztér az alagsorban, turisztikai háttértámogatásra szolgáló irodák az emeleten. A projekt keretében természetesen megvalósításra kerülnek a felhívás előírásai energetika, szelektív hulladékgyűjtés szempontjából is.

A projektnek köszönhetően a turisták fogadása reprezentatívabbá, kényelmesebbé és sokoldalúbbá válik, valamint a belvárosi ingatlanhasznosítás egyik fontos kérdése is megoldódik, és megvalósul az egységes turisztikai brand Pécs vonatkozásában.

A Pécs Pont 2016 nyarától várja a városlakókat és a turistákat egyaránt.

Pécsi városi turisztikai információs pont kialakítása a Széchenyi tér 1. szám alatt, TOP-6.1.4-15 -PC1-2016-00001
Kedvezményezett neve és elérhetősége

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

Magyar Államkincstár Baranyai Megyei Igazgatósága

Pályázat benyújtása 2016. április 6.
Támogatási szerződés aláírása 2016. december 14.
Projektkezdés 2016. december 14.
Projektzárás 2017. november 30.
Elszámolható projektköltség 118 800 182 Ft
Igényelt támogatás 118 800 182 Ft
Megítélt támogatás 118 800 182 Ft
Támogatás mértéke 100 %
Szerződött támogatás összege 118 800 182 Ft

További híreink

Legfrissebb galériák