Keleti Városrészi Óvoda Vasasi Tagóvodája felújítása

A tervezett fejlesztés helyszínét a 7691 Pécs, „D” utca 1. sz. alatt működő Keleti Városrészi Óvoda Vasasi Tagóvodája jelenti, mely Pécs, belterület 46831/1 helyrajzi számú ingatlanon található óvoda épület, valamint annak udvara.

Pécs Megyei Jogú Város tulajdonában lévő óvoda épülete hagyományos szerkezetű kétszintes épület magastetős kialakítással. Az épület nyílászárói elavultak, a homlokzati hőszigetelés nem megoldott, a gépészeti és villamos berendezések nem működnek költséghatékonyan, belső tereiben több szabvány szerinti és a megfelelő működéshez szükséges helyiség hiányzik. Az óvoda jelenleg nem felel meg a hatályos jogszabályban előírt feltételeknek, jelenleg nincsen orvosi/elkülönítő helyiség, megfelelő tornaszoba, szülői fogadó helyiség. Az épület nem felel meg az akadálymentesítési követelményeknek, továbbá az óvoda udvar megközelítésének kialakítása és fejlesztése szükséges.

A fejlesztés részeként az óvoda összes nyílászárója cserére kerül, a homlokzatra 15 cm hőszigetelés kerül elhelyezésre. A tető palafedését cserépfedésre cseréljük. Az óvodában jelenleg 3 csoportszoba található, 1 csoportszobához külön öltöző és mosdó helyiség, 2 csoportszobához 1 mosdó és öltöző tartozik. A fejlesztést követően a csoportszobák, öltözők és mosdók belső burkolata megújul. Új csoportszoba nem kerül kialakításra.

Az óvodai részen jelenleg nincs megfelelő méretű tornaszoba, így egy 175 nm-es tornaszoba kerül kialakításra szertár helyiséggel az emelti részen.

Az óvodának jelenleg nincs fejlesztő szobája van, a fejlesztési nevelési igényeket kielégítése érdekében az emeleti részen kialakításra kerül egy 11,79 nm-es fejlesztő szoba Az óvoda nem rendelkezik a szabványban előírt orvosi és elkülönítő helyiséggel, így egy 12 nm-es részen kialakításra kerül. A nevelői szociális blokkok egy helyre kerülnek, nevelői öltözővel, mosókonyhával, zuhanyzóval és illemhellyel.

 

Az akadálymentesítési feltételek biztosítása érdekében az alábbi helyiségek kerülnek kialakításra akadálymentesen: bejárat, új akadálymenetes mosdó, és szülői fogadó, orvosi és elkülönítő, fejlesztő szoba. Az épület szintek közötti akadálymentes közlekedést beépített lift segíti. Fenti helyiségek akadálymentes kialakítása mellett tájékozódást segítő információs rendszer és indukciós hurok kerül kialakításra. 1 db akadálymentes parkoló kerül kialakításra a teleken belül.

Teljes mértékben megújul az óvodai rész gépészeti és villamos, gyengeáramú rendszere. A meglévő alagsori elavult kazán helyett, új kondenzációs kazán kerül beépítésre.

Az óvodában kizárólag tálaló/melegítő konyha található. A konyhán az alapvető felújításokat szükséges elvégezni (festés, burkolás, gépészeti felújítások). A fejlesztés kizárólag a közmű kiállásokig terjed. A konyha működésének érdekében konyhatechnológiai terv készült.

Az intézmény átadására 2017 őszén került sor.

Keleti Városrészi Óvoda Vasasi Tagóvodája felújítása, TOP-6.2.1-15 -PC1-2016-00006
Kedvezményezett neve és elérhetősége

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

Magyar Államkincstár Baranyai Megyei Igazgatósága

Pályázat benyújtása 2016. május 13.
Támogatási szerződés aláírása 2016. szeptember 27.
Projektkezdés 2016. szeptember 27.
Projektzárás 2017. október 31.
Elszámolható projektköltség 135 967 248 Ft
Igényelt támogatás 137 501 000 Ft
Megítélt támogatás 135 967 248 Ft
Támogatás mértéke 100 %
Szerződött támogatás összege 135 967 248 Ft

További híreink

Legfrissebb galériák